Daags na exploot Evenepoel: sprinters laatste keer aan zet in Ronde van Burgos

Sport | Het algemeen klassement in de Ronde van Burgos werd gisteren door ene Remco Evenepoel grondig doorheen geschud op de flanken van de Picon Blanco, een klim buiten categorie. Vandaag mogen de klassementsjongens de benen stilhouden, met het oog op de apotheose van morgen. In Roa nemen de spurtbommen het opnieuw tegen elkaar op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een dag voor de allesbeslissende bergetappe naar de gevreesde Lagunas de Neila, waar Evenepoel zijn leiderstrui zal verdedigen, lijken de sprinters weer aan zet. De vierde rit tussen Gumiel de Izán en Roa kent bijna geen hoogtemeters en dus is het uitkijken naar een sprintgevecht tussen de aanwezige snelheidsduivels.

Toch wordt het nog opletten in de laatste twee kilometers, aangezien Roa op een plateau ligt en de renners eerst nog lichtjes moeten klimmen om bij de finish te komen. De weg begint met nog 1.300 meter te gaan zachtjes omhoog te lopen, gevolgd door een vervelende haarspeldbocht (aan 6%) en een laatste rechterbocht op 600 meter van de finish. De laatste 500 meter zijn biljartvlak. Wie dan goed gepositioneerd zit, maakt een grote kans op de dagzege.

Stuyven als outsider?

Het lijkt een ideale finish voor mannen als Matteo Trentin (CCC), Arnaud Démare (Groupama) en Jon Aberasturi (Caja Rural). Renners die goed kunnen sturen, niet bang zijn om te wringen en nog wat in de tank hebben na een lastige en explosieve finale.

Toch beet het bovengenoemde drietal in het zand in rit twee, met aankomst in Villadiego. Die rit eindigde in een massaspurt en werd een hapklare brok voor de Colombiaan Fernando Gaviria (UAE). Hij haalde het voor Démare en Sam Bennett (Deceunick – Quick Step). Trentin en Aberasturi vervolledigden de top vijf.

Nog iemand die kan profiteren van het bochtenwerk en het oplopende stuk voor aanvatten van de spurt, is Jasper Stuyven. De Belg van Trek-Segafredo eindigde in Villadiego op een bemoedigende zesde plaats. Mits een goede positionering kan hij wel eens een gevaarlijke outsider worden in deze vierde rit.  

Beleef rit vier van de Ronde van Burgos vanaf 15u live en integraal op Proximus Sports 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top