Serie A maakt zich op voor slotakkoord

Sport | Nog 1 match. Nog 90 minuten plus extra tijd en ook het Serie A-seizoen zit erop. Hoewel het meeste al beslist is, staan er nog enkele krakers op het programma van de 38ste speeldag. En onderin het klassement moet het doek nog vallen voor één ploeg.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Juventus kroonde zich reeds tot kampioen van Italië, dit al voor de negende keer op een rij. Op zaterdag 1 augustus mag De Oude Dame pronken met de Scudetto. Tegenstander in dat laatste duel wordt AS Roma. Het wordt voor Juventus de ultieme voorbereiding op het vervolg van de Champions League, dat in augustus wordt betwist. Juve moet een 1-0 achterstand goedmaken op Lyon. Ook Roma kan de match zien als een test. Zij trekken komende maand ten strijde in de Europa League. Daarin wacht een confrontatie met Sevilla.

De jacht op goals

Inter en Atalanta mogen in een onderling duel uitmaken wie de runner-up van de Serie A wordt dit jaar. Winst voor een van deze teams betekent eindigen op de tweede plaats. Het Inter van Romelu Lukaku heeft momenteel 1 punt voorsprong op het Atalanta van Timothy Castagne. Die laatste ploeg zal er alles aan doen om twee goals te maken. Dat zou betekenen dat Atalanta 100 competitiegoals heeft gemaakt, hetzelfde aantal als Bayern München dit jaar in de Bundesliga.

Maar als twee honden vechten om een been, kan het derde ermee gaan lopen. Bij een gelijkspel tussen Inter en Atalanta kan Lazio namelijk nog profiteren om de tweede plaats af te snoepen. Lazio trekt op de laatste speeldag naar Napoli, dat niets meer te winnen of te verliezen heeft. Napoli eindigt sowieso op plek zeven en heeft ook al bekerwinst op zak.

Ook bij Lazio azen ze, net als bij Atalanta, op een record. Ciro Immobile zit momenteel aan 35 doelpunten. Niet alleen de topschutterstitel ligt op tafel voor de Italiaanse spits. Als hij er zaterdag in slaagt om twee goals te maken, verbreekt hij het all-time record van Gonzalo Higuain. Die sloot het seizoen 2015-2016 af met 36 goals in het shirt van, jawel, Napoli.

Genoa heeft lot in eigen handen

Een dag later, op 2 augustus, weten we ook wie er met SPAL en Brescia zal degraderen uit de Serie A. Dat wordt Lecce of Genoa. Die laatste ploeg heeft zijn lot in eigen handen. Winnen tegen Hellas Verona betekent het behoud voor Genoa. Lecce van zijn kant moet sowieso winnen van Parma en hopen op een slippertje van Genoa. Het verschil tussen nummer 18 Lecce en Genoa is amper 1 punt.

Lecce tankte alvast wat vertrouwen afgelopen woensdag 29 juli. Het Zuid-Italiaanse team won namelijk met 1-2 bij Udinese, terwijl Genoa met 5-0 de boot in ging tegen Sassuolo.

Volg de slotspeeldag van de Serie A exclusief op de kanalen van Eleven Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Programma speeldag 38

Zaterdag 1 augustus

Brescia – Sampdoria
Milan – Cagliari
Atalanta – Inter (te volgen vanaf 20u45 op Eleven Sports 2)
Napoli – Lazio (te volgen vanaf 20u45 op Eleven Sports 3)
Juventus – Roma (te volgen vanaf 20u45 op Eleven Sports 1)

Zondag 2 augustus

SPAL – Fiorentina
Genoa – Hellas Verona
Lecce – Parma
Bologna – Torino
Sassuolo - Udinese

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top