Disney World, de nieuwe speeltuin van de NBA

Sport | Geen Mickey Mouse, Donald Duck of Goofy meer in Disney World voor de komende tijd. De favoriete kinderpersonages hebben plaats moeten ruimen voor namen als LeBron James en Giannis Antetokounmpo. Het NBA-seizoen wordt namelijk hervat en de komende maanden afgewerkt in het Amerikaanse kinderpretpark.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat ook de grootste basketbalcompetitie ter wereld zich moest aanpassen aan de nieuwe situatie. Hoe kan op een gezonde en veilige manier het NBA-seizoen afgewerkt worden? De organisatoren bedachten het plan om spelers en staf van iedere ploeg onder te brengen in Disney World. Ongeveer 1.500 mensen (waaronder ook journalisten) vertoeven momenteel in de zogenoemde Orlando-bubbel.

Nog geen familieleden bij spelers

Na een coronastop van vier maanden is het eindelijk zo ver, de NBA-competitie wordt hervat. Wie overblijft voor de play-offs en finals zal toch lange tijd in de Disney-quarantaine moeten blijven. Wie tot het einde doorgaat, zal zo’n drie maanden verbleven hebben in het pretpark van Orlando. De play-offs moeten starten op 17 augustus en de finalewedstrijden zijn voorzien vanaf 30 september.

Spelers worden dagelijks getest om zo de veiligheid te garanderen. Toch is de hele opzet niet waterdicht. Lou Williams van Los Angeles Clippers verliet de Orlando-bubbel om een begrafenis bij te wonen in Atlanta, maar werd nadien gespot in een stripclub. Richaun Holmes van Sacramento Kings bestelde kippenvleugels buiten de bubbel en nam deze zelf aan van de maaltijdbezorger. Verder waren er geen noemenswaardige incidenten. Maar de volgende fase, familieleden toelaten bij de spelers, zit er nog niet direct in.

En dat maakt dat er naast de trainingen veel tijd vrij was voor de spelers om te verpozen. Het park voorziet onder meer de mogelijkheid om te golven, tafeltennis en videogames te spelen en ook een potje kaarten mag niet ontbreken. Ook films en dj-sets worden via projectieschermen aangeboden, net als yoga- en meditatiesessies.

Andere beleving

Ook de manier waarop er naar het basket zal gekeken worden de komende tijd, zal anders zijn dan voordien. Aparte cameraposities, overgenomen van computerspelletjes, moeten de wedstrijden voorzien van sfeer en dynamiek. Onder meer de railcam, die we kennen van bij het schaatsen, doet zijn intrede.

Bij een gebrek aan toeschouwers zullen supporters en familieleden van spelers tijdens wedstrijden in realtime op schermen worden getoond. Via Microsoft Teams kunnen ze op de basketballers, maar ook op elkaar reageren.

Volg de hervatting en verdere ontknoping van het NBA-seizoen op Eleven Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top