Sector One is de eerste finalist

Door Proximus

Deel dit nieuws

Afgelopen maandag stond in het teken van de start van de play-offs van de laatste Belgian League-split op League of Legends. De winnaar van de clash tussen Sector One en KVM Esports plaatste zich rechtstreeks voor de grote finale.

Na een moeilijke spring split heeft KVM gebruik gemaakt van het tussenseizoen om zijn team om te gooien en zich voor te bereiden op deze zomer. En dat heeft zijn effect gehad! De Mechelaars klommen, met zeven overwinningen tijdens de reguliere competitie, op briljante wijze naar de top dankzij een stijgende progressiecurve. Ze hadden dus terecht het recht om de regerende kampioen onder ogen te komen. Het Sector One-team liet, na de herstart van de competitie met een reeks overwinningen, een paar fouten zien en verloor twee keer. Maar ter herinnering, de twee eerdere confrontaties tussen beide teams draaiden na relatief evenwichtige wedstrijden uiteindelijk uit in het voordeel van S1. Was die situatie een voorbode van de eerste play-offwedstrijd, die in een BO3 werd gespeeld?

De eerste ronde begon zeer sterk met een eerste dode (0-1) in de eerste seconden door de spreuken van KV Mechelen. Dat kleine voordeel konden de “Foxes” vrij snel omdraaien met 3-2, dan 5-3 en zelfs een 15-6-score na 21 minuten spelen. De dominantie in de duels resulteerde ook in het doden van de drie draken door S1, dat vervolgens alle kaarten in handen had om naar de basis van de tegenstander te trekken. Robba’s bende kon niets beginnen tegen een herboren kampioen die deze eerste confrontatie duidelijk en verdiend won!

Na die kleine ontgoocheling moest Mechelen snel reageren en mocht het mentaal niet instorten om de BO3 naar een beslissende derde ronde te brengen. De uitdagers legden een hoog tempo op en zetten S1 onder druk. KVM nam de leiding na het eerste kwartier. Maar zelfs wanneer je de overhand hebt, is er nog niets gewonnen tegen Sector One. De S1-spelers voerden het tempo geleidelijk aan op en namen de controle over, zonder de kills van de laatste twee Baron Nashor tegen de hulpeloze Mechelaars te vergeten. Na iets meer dan veertig minuten spelen gaf de favoriet de genadeslag.

Ondanks een poging van KVM om heerser te worden, kreeg S1 maandagavond zijn adelbrieven terug. De enige troost voor Sumi en zijn teamgenoten is dat hun reis nog niet voorbij is. Die gaat op 3 augustus verder tegen de winnaar van de wedstrijd van deze woensdag tussen Aethra Esports en Team 7AM. KVM krijgt dan een allerlaatste kans om wraak te nemen en de titel te pakken.

Sector One won dus met 2-0 en stuurde een waarschuwing naar de concurrentie: “We zijn klaar en jullie zullen ons moeten komen halen in de finale!

© Belgian League

Ter herinnering, de beste manier om de Belgian League live te volgen is om naar het platform of de applicatie van Proximus Pickx te gaan. Je kan ook de Twitch-kanalen ProximusEsportsFR en ProximusEsportsNL volgen. Tot donderdag 30 juli om wedstrijd 2 live te volgen!

© Sector One

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top