Dit zijn de topfavorieten om Daniel Craig op te volgen als James Bond

Films | Vanavond zendt Q2 om 22u30 de Bond-klassieker 'License To Kill' uit. Het is genoegzaam bekend dat de huidige James Bond, Daniel Craig, afzwaait nadat hij dit najaar nog een laatste keer zal schitteren in 'No Time to Die', waarvan de release uitgesteld werd door de coronapandemie. De vraag die op ieders lippen brandt en liefhebbers wereldwijd nu al ettelijke maanden in de ban houdt: wie o wie wordt de nieuwe meesterspion 007? Proximus Pickx maakte een overzicht van de topfavorieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De vraag van 1 miljoen, wie wordt de nieuwe James Bond, is voor vele gokkantoren ook het onderwerp van weddenschappen. Op volgende acteurs werd bij het Britse gokbedrijf Ladbrokes – één van de grootste spelers in de sector – het meeste geld ingezet: 
 
Deze 34-jarige Engelsman verwierf wereldfaam met zijn hoofdrol van Sidney Chambers in Grantchester. Hij lanceerde zijn carrière met een rol in het BBC-drama War And Peace, en dikte zijn cv daarna aan met een hoofdrol in Flatliners uit 2017.

Norton twijfelt echter zelf aan zijn favorietenstatus als opvolger van Craig, in die mate dat hij opriep om niet op hem te wedden. Hij blijft in alle toonaarden ontkennen dat hij in de running is om de nieuwe 007 te worden. In december 2019 leek Norton nochtans nog te hinten – volgens de fanatieke Bond-community althans – naar de rol toen hij in een interview sprak over “sterke martini’s naar binnen gieten”. Martini is de geliefkoosde cocktail van 007.

Sam Heughan
 
Deze Schot staat bij het grote publiek bekend als Jamie Fraser in de tv-serie Outlander. Hij speelde de hoofdrol in de film The Spy Who Dumped Me. De veertiger mag dan wel minder wereldfaam genieten dan zijn concurrenten in dit lijstje, toch heeft hij in de filmwereld een stevige reputatie opgebouwd en is hij dan ook een druk gesolliciteerde naam.

Filmster Vin Diesel gelooft in zijn kansen als de volgende 007, nadat Heughan met hem samenwerkte voor de film Bloodshot. Op de première in Los Angeles stak Diesel de loftrompet over zijn medespeler: "Uiteraard zou hij een goede James Bond zijn. Sam zou goed zijn in elke rol."

Tom Hiddleston

De ster van Hiddleston schoot als een raket richting hemel toen hij de hoofdrol van Loki op zich nam in de superheldfilm Thor, aan de zijde van Chris Hemsworth – een rol die hij ook in de Avengers-franchise vertolkt. Hij kan tevens mooie adelbrieven voorleggen met zijn bijrollen in het Spielberg-vehikel War Horse en Midnight In Paris, de Oscarwinnende romcom van Woody Allen.

Hiddleston kent overigens de kneepjes van het spionagevak, want hij speelde een spion van de Britse veiligheidsdienst MI5 in de BBC-minireeks The Night Manager. Gevraagd naar zijn kandidatuur voor 007, antwoordde hij: "Ik denk niet dat dat in de lucht hangt, maar ik ben dankbaar als ik het enthousiasme over mijn rol als kanshebber zie. Hoe groot mijn kansen zijn, dat is koffiedik kijken."

 
Elba gold lange tijd als de grootste kanshebber om Craig op te volgen, te meer omdat de acteur zelf voortdurend hints dropte – hij geniet er intens van om de geruchten op te poken en de James Bond-watchers een rad voor de ogen te draaien. Wie door de mist kijkt die de geslepen detective uit de politieserie ‘Luther’ spuit rond zijn kandidatuur, ziet wel degelijk een toekomst als 007 weggelegd voor Elba. Hij heeft de nodige sérieux en gravitas, maar kan tevens gevat en tongue-in-cheek uit de hoek komen.

Intussen blijft de acteur gemengde signalen uitsturen. Zo zinspeelde hij in 2018 op de rol van James Bond toen hij een selfie deelde met het onderschrift: "My name’s Elba, Idris Elba", een ondubbelzinnige verwijzing naar de alom bekende manier waarop 007 zich van oudsher introduceert. Nadien drukte hij de geruchten de kop in door te stellen dat hij niet als statement wil dienen omdat hij zwart is. “Ik denk dat mijn naam vaker genoemd wordt omwille van mijn huidskleur, omdat het publiek nu eenmaal een zwarte James Bond wil, dan omwille van de persoon die ik ben.”

Richard Madden

Met zijn rol van David Budd in Bodyguard kon hij op de lofbetuigingen van de vakpers rekenen en plaatste hij zich in de schijnwerpers. Het grote publiek zal Madden kennen van zijn rol als Robb Stark in de HBO-reeks Game Of Thrones. Bond-producent Barbara Broccoli is fan van zijn acteerkunsten, hetgeen zijn kansen de hoogte in jaagt. Naar verluidt zou hij bovenaan het verlanglijstje van Broccoli prijken. Madden, die vorig jaar nog te zien was in het gelauwerde oorlogsdrama 1917 van Sam Mendes, staat alvast te springen voor de rol: dat hij getipt wordt als opvolger van Craig noemde de man een “schitterende zaak”.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top