Westerlo 'ontsnapt' even aan provinciale Covid-19-verstrenging; onduidelijkheid bij Beerschot

Sport | De provinciale crisiscel van Antwerpen besliste maandagavond dat contactsporten in ploegverband voor personen ouder dan achttien jaar voor al minstens vier weken verboden worden op het hele grondgebied. In 1B heeft dat een directe impact voor Beerschot VA en KVC Westerlo.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beerschot is in volle voorbereiding op de promotiefinale in en tegen OH Leuven. Maar de Mannekes zouden vanaf woensdag dus niet meer mogen trainen op Antwerps grondgebied. Hoe Losada en co om zullen gaan met die situatie zal de komende uren of dagen moeten blijken.

KVC Westerlo heeft momenteel iets meer tijd om zich verder de organiseren. De Kempenaars vertrokken maandag op een tiendaags oefenkamp naar Nederland en kunnen ginds dus gewoon verder trainen. Hoe zij zich nadien zullen organiseren is voorlopig dan ook nog onduidelijk.

Speeldag 1

Op speeldag 1 van het komende 1B-seizoen spelen Beerschot VA (indien ze niet promoveren) en KVC Westerlo beiden ook thuis. Beerschot ontvangt mogelijk RFC Seraing terwijl Westerlo de Limburgse gouwgenoten van Lommel ontvangt. Beide matchen vallen binnen de huidige beperkingen en moeten dus mogelijk een nieuwe datum krijgen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top