5 iconische vriendschappen uit de tv-geschiedenis

Series | Op 30 juli vieren we wereldwijd de Internationale dag van de vriendschap. In deze coronaperiode is een goede vriend(in) misschien wel belangrijker dan ooit. Proximus Pickx lijst voor jou alvast 5 legendarische vriendschappen op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Thelma & Louise

Beginnen doen we met deze feministische roadmovie van Ridley Scott. In "Thelma & Louise" besluiten de twee beste vriendinnen Thelma (Geena Davis) en Louise (Susan Sarandon) de dagelijkse sleur achter zich te laten door er enkele dagen op uit te trekken in een Ford Thunderbird cabriolet. Alleen loopt niet echt alles van een leien dakje en moeten ze plots vluchten voor de politie. Wat er ook gebeurt, de twee hartsvriendinnen steunen elkaar door dik en dun tot en met de memorabele eindscène. Het ultieme verhaal van female bonding dat in 1992 bekroond werd met een Oscar voor beste scenario.

Rory & Lorelai in Gilmore Girls

De meest iconische moeder-dochter relatie in de tv-geschiedenis moet wel die tussen de vrijgevochten alleenstaande moeder Lorelai en haar 16-jarige dochter Rory Gilmore zijn. "Gilmore Girls" speelt zich af in het fictieve Stars Hollow in Connecticut, waar moeder en dochter een vrijgevochten leven leiden, waarin ze elkaars steun en toeverlaat zijn. Van slechte kledingkeuzes over hun filmmarathons en binge eating tot en met relatieadvies, Rory en Lorelai delen zeven seizoenen lang elkaars wel en wee. Zeg nu zelf een moeder-dochter band waar elke moeder van droomt.

De zeven seizoenen van de Amerikaanse dramareeks zijn integraal te bekijken op Netflix, net als de speciale miniserie "Gilmore Girls: A Year in the Life".

Maverick & Goose in Top Gun

Dat ook een bromance letterlijk van het scherm kan spatten, bewijzen Maverick (Tom Cruise) en Goose (Anthony Edwards) in de legendarische actieprent "Top Gun". De twee hartsvrienden worden aangenomen bij Top Gun, een keiharde opleiding voor piloten. Ook al zijn Maverick en Goose op vele gebieden elkaars tegenpolen, toch delen ze eenzelfde grote passie: het besturen van een gevechtsvliegtuig. Het ietwat roekeloze alfamannetje Maverick wordt steevast op zijn plaats gezet door familieman bij uitstek Goose. Totdat het noodlot toeslaat ... Hoe je het ook draait of keert, iedereen verdient een Maverick of Goose aan zijn zijde!

"Top Gun" is beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Monica, Chandler, Rachel, Ross, Phoebe & Joey in Friends

Natuurlijk mag ook "Friends" niet ontbreken in dit overzicht van de beste vriendschapsrelaties op het scherm. Joey, Phoebe, Rachel, Monica, Chandler en Ross vormen misschien wel de beroemdste vriendengroep ooit. De wereldberoemde sitcom speelt zich af in Manhattan, waar de naïeve Joey, de dromerige Phoebe, het verwende nest Rachel, de nette Monica, de foute grappen van Chandler en de nerdige Ross een constante vormen in elkaars leven. Hoe kan het ook anders met de toepasselijke themesong "I'll Be There for You" van The Rembrandts: “I’ll be there for you (when the rain starts to pour)/ I’ll be there for you (like I’ve been there before)/ I’ll be there for you (cause you’re there for me too)” Kortom, de omschrijving van de ideale vriend/vriendin.

De 10 seizoenen van "Friends" zijn te herbekijken op Netflix. Binnenkort wordt er ook een eenmalige reünie ingeblikt.

Elliott & E.T. in E.T.

Steven Spielbergs filmklassieker "E.T." bewijst dat je ook met buitenaardse wezens een band kunt creëren die zijn gelijke niet kent. In deze bekroonde familieklassieker vullen het buitenaardse wezen E.T. en de 10-jarige Elliott de leemte in elkaars hart door een innige vriendschap te ontwikkelen. Gaandeweg ontstaat zelfs een kosmische connectie tussen het onafscheidelijke paar, waardoor ze zich als geen ander kunnen inleven in elkaars gevoelens en gedachten. Wanneer het onafwendbare afscheid er dan toch uiteindelijk komt, troost E.T. Elliott met de woorden "I'll be right here", waarna hij met zijn onmetelijk lange wijsvinger wijst naar het voorhoofd van zijn jeugdige vriend. Een herinnering voor ons allemaal dat ook al zien we onze vrienden in deze coronaperiode wat minder, ze steevast een plaatsje blijven behouden in onze gedachten, herinneringen en hart.

"E.T." kan je bekijken in de Netflix-catalogus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top