5 films om jonge dierenliefhebbers te plezieren onderweg naar je vakantiebestemming

Kids | Reizen is altijd een beetje avontuur, maar soms kan de reis op zich wel heel lang duren. Om die uren onderweg – in auto, trein, bus of vliegtuig – te vullen en de verveling tegen te gaan, schotelt Proximus Pickx het ideale tijdverdrijf voor jouw jonge spruiten voor: 5 films voor de ultieme dierenliefhebber.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Zootropolis (2016)

Als je kind fan is van dieren, dan is hij bij "Zootropolis" aan het juiste adres! In Zootopia is er van mensen namelijk hoegenaamd geen sprake. In deze bijzondere metropool proberen allerlei verschillende diersoorten zo goed en zo kwaad als het kan samen te leven. Bedolven onder lovende kritieken, kaart deze leerrijke en grappige komedie actuele thema's aan, zoals vooroordelen, discriminatie of zelfs racisme. Een briljantje dat bekroond werd met de Oscar voor beste animatiefilm in 2017.

Hachi: A Dog's Tale (2009)

Bestaat er een trouwere viervoeter dan Hachiko? "Hachi: A Dog's Tale" vertelt het waargebeurde verhaal van de hondstrouwe Akita Hachiko die na de dood van zijn baasje jarenlang zijn opwachting maakt aan het station om daar tevergeefs op zijn eigenaar te wachten. Hachiko is niet minder dan een legende in Japan, waar de hond in het Tokio van 1920 dag in dag uit op zijn baasje bleef wachten. Bereid je voor op een portie tranen bij je kroost, want wie het bij deze film droog houdt, heeft gewoon geen emoties.

Huisdiergeheimen (2016)

Wie heeft er zich nog nooit afgevraagd wat zijn huisdier doet wanneer er niemand thuis is? Dat is de insteek van "Huisdiergeheimen", zeg maar Toy Story maar dan met dieren. In de film worden de avonturen van de honden Max en Duke op de voet gevolgd. Beide viervoeters belanden op straat en worden gered door het konijn Snowball. Dan blijkt echter dat Max en Duke verzeild zijn geraakt bij een leger van verlaten huisdieren die wraak willen nemen op hun eigenaren...

The Emperor's Journey (2005)

Als klassieker onder de dierendocumentaires vertelt "The Emperor's Journey" het adembenemende verhaal van de keizerpinguïns en hun reproductiecyclus in het onherbergzame Antarctica. Even fascinerend als verfrissend in deze zomerperiode, mengt de docu liefde, drama, doorzettingsvermogen en avontuur, op een laagje van adembenememde natuurbeelden. Iets dat je kroost zeker zal verbazen en hen bovendien zal sensibiliseren om op te komen voor het behoud van de natuur.

Babe: een buitengewone big (1995)

Natuurlijk kunnen we jou ook deze dierenfilm die in der loop der jaren een cultstatus verworf niet onthouden. Jonge biggen die de hoofdrol spelen in een film zijn sowieso niet meteen dik gezaaid en het originele scenario waarin het kinderverhaal aan de hand van verschillende hoofdstukken wordt verteld, heeft ook een grote rol gespeeld in de populariteit van "Babe: een buitengewone big". Te jong om door de gehaktmolen te worden gedraaid, maar toch terdege bewust van zijn lot, zal het voluntaristische biggetje Babe erin slagen een plaatsje te veroveren op het boerenerf van de Hoggetts, waar hij zal uitgroeien tot 's werelds eerste herdersbig.Lees ook:

Ik ga op reis en ik neem mee: de drie beste reispodcasts!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top