Groeit Bol Bol uit tot het geheime wapen van Denver Nuggets?

Sport | Goed nieuws voor de basketfans. Op 30 juli trekt de NBA zich opnieuw op gang. 22 teams vechten in Disney World in Florida uit wie er het speciale seizoen op zijn erelijst mag bijschrijven. Denver Nuggets kan bij de herstart alvast een beroep doen op haar nieuwe sensatie: Bol Bol.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een naam als een klok had hij al en nu lijkt Bol Bol ook helemaal klaar om met de Nuggets de eindfase van de NBA aan te vatten. De amper 20-jarige Soedanese Amerikaan leek na zijn 44ste plaats op de draft pick afgelopen seizoen een anonieme meeloper te worden in de Amerikaanse basketbalcompetitie, maar beulde zich tijdens de coronacrisis af waardoor hij nu zo goed als zeker een stekje in de basisploeg van de Nuggets kan opeisen.

Naast de Servische ster Nikola Jokic en de beloftevolle Michael Porter Jr. zou coach Mike Malone met Bol Bol wel eens over een team kunnen beschikken dat zich kan opwerpen tot outsider voor de titel. Momenteel staan de Nuggets op een knappe derde plaats in de Western Conference, na de twee ploegen uit Los Angeles: LA Lakers en LA Clippers.

Boomlange alleskunner

Met zijn 2,18 meter voor 100 kilogram kan Bol Bol zich moeilijk wegsteken tijdens een partijtje basketbal, maar in de oefenwedstrijden naar aanloop van de herstart op 30 juli speelde hij zich in positieve zin in de kijker. Zo was de amper 20-jarige basketter tegen de Washington Wizards goed voor 16 punten, 10 rebounds en 6 blocks. Naast zijn indrukwekkende spanwijdte van 2,22 meter beschikt de nieuwste hype namelijk ook over een goed shot en de nodige vista. Zo kan hij de Nuggets als 'Small Forward' zowel in het verdedigende als in het aanvallende compartiment van dienst zijn.

In het verleden had Bol Bol al flitsen van zijn talent laten zien, maar een vervelende voetblessure gooide roet in het eten, waardoor Miami Heat hem slechts als 44ste draft pick oppikte en meteen ruilde met Denver Nuggets. De coronabreak gaf de Soedanese Amerikaan net dat tikkeltje extra respijt, waardoor hij nu helemaal klaar lijkt voor het grote werk. Volgens zijn coach Mike Malone zal hij "alleen maar beter worden". Dat belooft!

Zoon van legendarische Manute Bol

Bij de ietwat oudere basketballiefhebbers doet zijn naam misschien wel een belletje rinkelen, want Bol Bol is de zoon van de legendarische Manute Bol. In de jaren 80 en 90 groeide vader Bol, met zijn 2m31 een van de grootste spelers uit de NBA-geschiedenis, hoge ogen als een van de meest gevreesde shotblockers.

Legendarisch is ook de foto waarop Bol samen poseert met zijn ploegmaat Muggsy Bogues, met 1m60 de kleinste NBA-speler ooit. Ondanks zijn reusachtige gestalte kon Manute Bol met Washington Bullets, Golden State Warriors, Philadelphia 76ers en Miami Heat geen prijs binnenrijven. Aan de 'kleine' Bol Bol om beter te doen, wie weet misschien wel al dit seizoen.

Volg de avonturen van Bol Bol met Denver Nuggets tegen Miami Heat op zaterdag 1 augustus om 19u live op Eleven Sports 2, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top