De grootste filmklassiekers bij Proximus VOD

Films | De bioscopen zijn weer open, maar ook bij Proximus Pickx vind je deze zomer een uitgebreid filmaanbod, waar je niet eens de deur voor uit moet. En wat er is er beter om te ontsnappen aan een hittegolf of regenbui tijdens de vakantie dan een onvervalste filmklassieker?

In onze vierde special keren we terug naar de jaren negentig van vorige eeuw en serveren we de beste drama’s en komedies. Je ontdekt de pareltjes uit deze periode in de categorie 'dramedy' nu in onze op aanvraag-catalogus (3,99 euro HD/2,99 euro SD).

Je vindt onze selectie onder het menu 'De grootste filmklassiekers'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

As Good as it Gets

Melvin Udall woont in hartje Manhattan. Zijn dagelijks leven is een opeenhoping van gewoontes en dwangneuroses en als dit verstoord wordt raakt hij in paniek. Als hij op een dag door een andere serveerster wordt bediend en hij de zorg krijgt over het hondje van de buren waar hij een hekel aan heeft, stort zijn geordende leven ineen. Alleen als hij zijn menselijke kant kan laten zien aan iedereen kan hij weer orde op zaken stellen.

Komisch drama (1997) van James L. Brooks met Jack Nicholson, Helen Hunt en Greg Kinnear. Genomineerd voor zeven Oscars, waarvan het er twee won voor beste acteur en beste actrice in een hoofdrol.

Forrest Gump

De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump. Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny tegen.

Komisch drama (1994) van Robert Zemeckis met Tom Hanks, Robin Wright en Gary Sinise. Genomineerd voor maar liefst dertien Oscars, waarvan het er zes won onder andere voor beste film, beste regisseur en beste acteur in een hoofdrol.

A Few Good Men

De onervaren militaire advocaat Daniel Kaffee is gespecialiseerd in het sluiten van dealtjes. Hij wordt gevraagd om twee militairen te verdedigen die ogenschijnlijk schuldig zijn aan moord. Na wat meer speurwerk komt Kaffee erachter dat de twee jongens in opdracht van kolonel Nathan Jessep handelden. Helaas heeft Kaffee daar geen bewijzen voor, dus hij staat voor de nagenoeg onmogelijke taak om de onschuld van de mariniers te bewijzen.

Drama (1992) van Rob Reiner met Tom Cruise, Jack Nicholson en Demi Moore. Genomineerd voor vier Oscars.

Hook

Peter Pan is opgegroeid tot een advocaat, en is getrouwd met de kleindochter van Wendy. Captain Hook kidnapt zijn kinderen, en zodoende moet Peter samen met Tinkerbell terug keren naar Never Land. Hij moet zich nu proberen te herinneren hoe het was om Peter Pan te zijn om zijn kinderen van Hook te redden.

Avonturenfilm (1991) van Steven Spielberg met Robin Williams, Dustin Hoffman en Julia Roberts. Genomineerd voor vijf Oscars.

Jerry Maguire

Jerry Maguire is een succesvolle manager van topsporters. Als op een dag zijn geweten begint op te spelen besluit hij zijn nieuwe filosofie tot uitdrukking te brengen als onafhankelijke manager. Dit doet hij samen met de enige atleet die hem trouw is gebleven, de footballspeler Rod Tidwell, en zijn collega Dorothy.

Romantisch drama (1996) van Cameron Crowe met Tom Cruise, Renée Zellweger en Cuba Gooding Jr. Genomineerd voor vijf Oscars, waarvan het er één won voor beste acteur in een bijrol.

Legends of the Fall

Nadat zijn vrouw hem in de steek gelaten heeft, blijft kolonel Ludlow, een oud cavalerieofficier, alleen achter in zijn afgelegen huis in Montana om zijn drie zonen op te voeden. Alfred, de oudste, is de meest redelijke. Hij heeft gevoel voor zaken en politiek. De omstuimige Samuel staat altijd klaar om zich te engageren voor onverdedigbare politieke zaken. De kolonel koestert een bijzondere affectie voor Tristan, die zijn sympathieën voor de indianen deelt. Na zijn universiteitsstudies keert Samuel terug met een verloofde, Susannah. Verrukt door de aanwezigheid van een vrouw onder hun dak sloven de vier mannen zich uit om haar te leren paardrijden en schieten. Al snel klikt het bijzonder goed tussen Susannah en Tristan. Dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit en Samuel vertrekt om aan de zijde van de Canadezen te vechten...

Drama (1994) van Edward Zwick met Brad Pitt, Anthony Hopkins en Aidan Quinn. Genomineerd voor drie Oscars, waarvan het er één won.

Philadelphia

Advocaat Andrew Beckett krijgt, kort na zijn promotie, te horen dat hij is ontslagen. Zijn werkgever geeft als reden dat hij een opdracht verknoeid heeft. Andy denkt daar anders over: hij denkt dat ze ontdekt hebben dat hij homoseksueel is en aids heeft, en dat dat de reden voor zijn ontslag was. In een wereld vol onbegrip en intolerantie vecht hij voor gerechtigheid.

Drama (1993) van Jonathan Demme met Tom Hanks, Denzel Washington en Roberta Maxwell. Genomineerd voor vijf Oscars, waarvan het er twee won, onder andere voor beste acteur in een hoofdrol.

Trainspotting

Trainspotting vertelt het verhaal van de werkloze Mark Renton die samen met zijn zogenaamde vrienden het alledaagse leven in Edinburgh kleur probeert te geven. Hun leven bestaat voornamelijk uit bier drinken, uitgaan, drugs en voetballen. Dat is hun manier om de jaren 90 door te komen. Door verschillende gebeurtenissen besluit Mark te kiezen voor een nieuw leven dat hij los van zijn verleden op wil bouwen in Londen. Als één van zijn vroegere vrienden, Begbie, in Edinburgh in moeilijkheden komt, zoekt hij onderdak bij Mark. Wanneer ook de anderen naar Londen komen, lijkt Mark onder de druk van zijn Schotse vriendenclub al snel zijn oude levensgewoontes weer op te pakken.

Komisch drama (1996) van Danny Boyle met Ewan McGregor, Robert Carlyle en Ewen Bremner. Genomineerd voor de Oscar voor beste scenario.

The Bridges of Madison County

De fotograaf Robert Kincaid vraagt de weg bij de boerderij van huisvrouw Francesca Johnson, wiens echtgenoot en kinderen niet aanwezig zijn. De details van de vier-dagen durende romance houdt Francesca bij in een dagboek, welke na haar dood door haar kinderen wordt gevonden.

Romantisch drama (1995) van Clint Eastwood met Clint Eastwood, Meryl Streep en Annie Corley. Genomineerd voor een Oscar voor beste actrice in een hoofdrol.

Jumanji

Alan Parrish ontdekt Jumanji, een mysterieus en reuzespannend spel. Wanneer Alan het samen met zijn vriendinnetje Sarah gaat spelen, ontdekt hij, te laat, dat het spel bovennatuurlijke krachten heeft. Door een ongelukkige worp van de dobbelstenen wordt hij de jungle van Jumanji ingezogen. Daar blijft hij 26 jaar lang opgesloten tot hij door twee nietsvermoedende kinderen wordt bevrijd. Samen met Judy en Peter moeten de inmiddels volwassen geworden Alan en Sarah het spel uitspelen.

Fantasyfilm (1995) van Joe Johnston met Robin Williams, Kirsten Dunst en Bonnie Hunt. Winnaar van twee Saturn Awards voor beste special effects en beste actrice in een bijrol.

Eyes Wide Shut

Nadat zijn vrouw toegeeft seksuele fantasieën te hebben over een andere man, raakt een dokter geobsedeerd door de gedachte seks te hebben met een ander. Dit leidt tot enkele weinig bevredigende ontmoetingen met onder andere een prostituee. Als hij een nachtclub bezoekt komt hij achter het bestaan van een geheime seksclub.

Drama (1999) van Stanley Kubrick met Tom Cruise, Nicole Kidman en Sydney Pollack. Genomineerd voor een Golden Globe voor beste originele muziek.

Interview with the Vampire

De film vertelt het levensverhaal van Louis de Pointe du Lac. In 1791 heeft hij na het verliezen van zijn vrouw geen zin meer om te leven. Hij wordt door de vampier Lestat gebeten en deze geeft hem de keuze om als vampier verder te leven, of een langzame dood te sterven. Louis kiest ervoor om een vampier te worden en leert van Lestat hoe het is om als vampier te leven. De jaren gaan voorbij en Louis kiest ervoor om van het bloed van dieren te leven, omdat hij geen onschuldigen wil vermoorden. Ook het gezelschap van Lestat bevalt hem steeds minder. In Parijs ontmoet hij een groep vampieren die heel anders leven en Louis vindt een manier om alles anders te laten worden.

Horrordrama (1994) van Neil Jordan met Brad Pitt, Tom Cruise en Kirsten Dunst. Genomineerd voor twee Oscars.

Titanic

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Romantisch drama (1997) van James Cameron met Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane. Genomineerd voor veertien Oscars, waarvan het er maar liefst elf won, onder andere voor beste film en beste regisseur.

Mrs. Doubtfire

Daniel is samen met zijn vrouw Miranda Hillard een gelukkig stel met drie kinderen. Op een dag krijgen ze ruzie en besluiten ze te scheiden. De kinderen worden aan Miranda toegewezen omdat Daniel in een nieuw huis komt en hij alles eerst op orde moet hebben. Hij mag ze 1 keer in de week op zaterdag zien. Hij vindt dit echter te weinig. Miranda heeft het te druk met haar werk en zoekt een oppas. Daniel verkleedt zich als oud vrouwtje en wordt zo de oppas van zijn eigen kinderen. Dan begint er een reeks komische gebeurtenissen.

Komisch drama (1993) van Chris Columbus met Robin Williams, Sally Field en Pierce Brosnan. Winnaar van een Oscar en twee Golden Globes.

The Doors

In The Doors focust regisseur Oliver Stone vooral op het levensverhaal van de leadzanger van de gelijknamige Amerikaanse rockgroup en boegbeeld van een generatie Jim Morrison, van zijn studententijd in Los Angeles tot aan zijn dood in Parijs in 1971 op nauwelijks 27-jarige leeftijd. 

Een Amerikaanse biografische dramafilm (1991) van Oliver Stone met Val Kilmer, Meg Ryan en Kyle MacLachlan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top