‘National Lipstick Day’: wat zijn de mooiste lippen van het grote scherm?

Films |

Vandaag is het ‘National Lipstick Day’. Om dat te vieren sprokkelde Proximus Pickx de mooiste lippen van het grote scherm bij elkaar.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rihanna

Iedereen kent de Barbadiaanse zangeres Rihanna natuurlijk van haar vele hitsingles. Maar wist jij dat veel fans van de exotische superster ook haar lippen vereren? Meer bepaald: de vorm van haar bovenlip dat wel eens de term ‘cupid’s bow’ (cupido’s boog) wordt genoemd. Volgens fans is Rihanna’s bovenlip dan ook van een onmetelijke schoonheid. Superlatieven zoals “prachtig”, “geweldig”, ‘de perfectie”, worden dan ook niet gespaard.

Marilyn Monroe

Dit icoon uit de Amerikaanse filmgeschiedenis leerde de wereld kennismaken met de rode lippenstift. Niet verlegen om zich uitdagend aan te kleden, vond Marilyn Monroe dat rode lippenstift moest kunnen in de jaren ‘50 van Amerika. De populariteit van Monroe en de opkomst van de kleurentelevisie deden Monroe’s lippen de wereld rondgaan met veel navolging tot gevolg.

Angelina Jolie

Angelina Jolie's lippen behoren tot een van de bekendste en de populairste lippen ter wereld. Dat bleek uit een onderzoek van enkele plastische chirurgen uit het Amerikaanse Beverly Hills. Zij ontdekten dat Jolie’s lippen voor veel vrouwen het toonbeeld zijn van de perfecte lippen. Sommige criticasters zijn echter niet overtuigd dat Jolie’s lippen natuurlijk zijn en speuren het internet af op zoek naar bewijzen voor de echtheid ervan.

Uma Thurman

De wereld leerde Uma Thurman in 1994 kennen als de vrouw van Marcellus Wallace in Quentin Tarantino’s film Pulp Fiction. Wat de wereld dat jaar ook leerde kennen waren Thurman’s knalrode lippen gecombineerd met haar korte zwarte coupe. Een ideale combinatie zo blijkt, want in 1994 werd Thurmans look massaal gekopieerd door duizenden fans wereldwijd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top