Heropstart NBA: welke ploegen strijden om de titel?

Sport |

Na een maandenlange onderbreking door het coronavirus kunnen we vrijdagnacht 31 juli opnieuw genieten van de NBA. 22 ploegen nemen het in een laatste fase van de reguliere competitie tegen elkaar op in Disneyworld, Florida. De inzet is een plaats in de play-offs, maar welke ploegen maken nadien kans op de titel? Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

LA boven

In de Western Conference staan de Los Angeles Lakers aan de leiding met 49 gewonnen wedstrijden. De ploeg van Lebron James, Anthony Davis en co. draait als een zonnetje en haalt dit seizoen een gemiddelde van acht overwinningen op tien gespeelde wedstrijden. Superster Lebron James demonstreerde voor de coronapandemie nog maar eens zijn talenten door te strooien met uitzonderlijke passes en prachtige shots. Fans jong en oud zijn dan ook benieuwd of een uitgeruste Lebron eens zo goed zal zijn de komende maanden.

Aartsrivalen en stadsgenoten LA Clippers draaien ook een zeer sterk seizoen. De ploeg van sterspeler Kawhi Leonard staat tweede in de Western Conference-rangschikking en willen de Lakers van hun roze wolk halen. Ze wonnen dit seizoen 44 wedstrijden en verloren er maar twintig. In hun laatste drie onderlinge confrontaties kon het kleine broertje ook twee keer winnen van de Los Angeles Lakers.
 

Beste ploeg van de competitie

In de Eastern Conference treffen we met de Milwaukee Bucksbeste ploeg uit de hele competitie aan. De Bucks behaalden dit seizoen al 53 overwinningen en maar twaalf nederlagen. De ploeg wordt door de Amerikaanse media beschouwd als een van de kanshebbers om dit jaar de NBA te gaan winnen en wel om volgende redenen: ze beschikken over de beste speler van de competitie, Giannis Antetokounmpo, ze hebben een van de beste defensies van alle teams en hun coach weet de ploeg elk jaar weer beter te maken. Als kers op de taart opperen verschillende Amerikaanse media dat de Milwaukee Bucks een gemakkelijker programma hebben op weg naar een eventuele finale dan de de meeste ploegen uit het Westen die afgemat zullen worden door de Lakers en de Clippers.

Schrijf ook de winnaars van het vorige NBA-seizoen niet af: de Toronto Raptors. De Raptors vormen ook dit jaar weer een hecht team dat op een hoog niveau speelt. Ze wonnen dit seizoen 46 wedstrijden en verloren er maar achttien. Met hun strijdlustige spel, ijzersterke bank en vele spelers die terugkeren uit blessure, kunnen de winnaars van vorig jaar wel eens opnieuw aanspraak maken op de titel dit jaar.

Volg de ontmoeting tussen de Clippers en de Lakers op vrijdag 31 juli vanaf 3 uur op Eleven Sports 2. Zaterdag 1 augustus om 0u30 nemen de Milwaukee Bucks het op tegen de Boston Celtics, ook te bekijken op Eleven Sports 2.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top