Nieuw op Netflix deze week

Op zoek naar kijkvoer deze week, maar blijf je doelloos scrollen door het Netflix-aanbod zonder je gading te vinden? Niet getreurd, zoals steeds wordt ook deze week het aanbod aangevuld met een aantal nieuwigheden. We presenteren alvast een voorproefje van wat Netflix-abonnees deze week te wachten staat.

The Big Bang Theory: eindelijk, dat laatste seizoen!

De populairste sitcom van het voorbije decennium staat al een hele poos op Netflix, maar het laatste seizoen – uitgezonden in mei 2019 – ontbrak nog in het aanbod. Goed nieuws voor de fans: deze week zaterdag, 1 augustus, maakt Netflix ook het  twaalfde seizoen integraal beschikbaar!

De vier sociaal onhandige wetenschappers Leonard Hofstadter, Sheldon Cooper, Howard Wolowitz en Rajesh Koothrappali zijn al sinds 2007 vertrouwde gezichten in sitcom-land. In seizoen 1 van The Big Bang Theory maakten ze kennis met hun nieuwe buurvrouw Penny, een populaire ‘blonde stoot’ en dus het absolute tegengestelde van het nerdy viertal. Hun onwaarschijnlijke vriendschap en gedeelde avonturen werken dan ook danig op de lachspieren. Vooral de extreem excentrieke en hyper-intelligente Sheldon weet ondanks zijn minder sympathieke kantjes veel kijkers te charmeren. Het twaalfde en laatste seizoen eindigt met een knaller van een gebeurtenis – vanaf zaterdag te zien op Netflix.

Bumblebee

Denk aan de Transformers, maar dan kleiner en schattiger. Het gelijknamige hoofdpersonage in deze Transformers-prequel is een oude, zwaar beschadigde Volkswagen Kever. Nadat de zeventienjarige Charlie (gespeeld door Hailee Steinfeld) hem vindt en begint te herstellen, ontdekt ze al snel dat Bumblebee geen gewone auto is. Je raadt het al: hij is een Transformer, een robot die zich kan vermommen als auto. Wanneer blijkt dat de kleine Bumblebee gevaar loopt, besluit Charlie zich over haar nieuwe vriend te ontfermen en hem te beschermen.

Bumblebee is te bekijken op Netflix vanaf deze week vrijdag, 31 juli.

The Cable Guy: matige komedie of cultklassieker?

De beroemde Jim Carrey associeer je misschien met weinig meer dan de gekke bekken en slapstick-comedy die hij in de meeste van zijn rollen de vrije loop laat. De man toonde in deze cultkomedie uit 1996 echter voor het eerst aan dat  hij ook iets ‘serieuzere’ rollen aankan dan enkel de bekende goedkope dijenkletsers. In de zwarte komedie van Ben Stiller speelt hij de rol van Chip Douglas, werknemer bij een kabelmaatschappij. Douglas wordt benaderd door Steven Kovacs, die net in een nieuw appartement is ingetrokken en ‘the cable guy’ wil omkopen om gratis kabeltelevisie te krijgen. De bizarre vriendschap tussen de twee vormt het centrale verhaal voor de rest van de film. The Cable Guy werd na zijn release in 1996 op gemengde kritiek onthaald en kreeg relatief lage scores, maar groeide doorheen de jaren tot een cultfenomeen.

The Cable Guy verschijnt deze week zaterdag (1 augustus) op Netflix.

Series

Bekijk alles
Top