Oefencampagnes OHL & Beerschot: veel goals en spektakel vs. lage scores en veel pech

Sport | OH Leuven en Beerschot VA zijn hun laatste rechte lijn richting promotiefinale in gegaan. Beide teams bekampen elkaar binnen exact één week in een allesbeslissende promotiefinale. De voorbereiding was voor beide teams hoopgevend, maar toch compleet verschillend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

OHL moet een 1-0 achterstand goedmaken tegen Beerschot en moet dus zeker scoren in de promotiefinale. Tijdens de voorbereiding werd alvast duidelijk dat de prijsschutters van de Leuvenaars hun torinstinct niet verloren zijn tijdens de coronacrisis. OHL scoorde maar liefst 14x in zes oefenduels (waarvan vier tegen eersteklassers, eentje tegen RWDM en eentje tegen Bierbeek). Henry (4x) en Perbet (2x) namen quasi de helft van de goals voor hun rekening.

De keerzijde van de medaille was wel dat OHL ook negen tegengoals slikte. En dat is net wat Keet en co moeten vermijden in de promotiefinale. Die tegengoals kwamen er wel in amper drie van de zes oefenduels (Club Brugge, Standard en RWDM); in de andere drie duels (Bierbeek, Zulte Waregem en KV Mechelen) konden de Brabanders wel de nul houden.

Beerschot VA toonde zich dan weer defensief sterk in de vier oefenduels die zij speelden. AA Gent en Club Brugge konden nog wel een goaltje scoren tegen de Mannekes, maar tegen STVV en KV Kortrijk werd de nul gehouden. Hun keerzijde van de medaille was dan weer het gebrek aan scorend vermogen. In de vier oefenduels kon enkel Noubissi 1x scoren (in de eerste minuut tegen Club Brugge) terwijl er in de andere oefenpotten vooral gefaald werd in de afwerking.

Heel wat kansen werden vakkundig de nek om gewrongen, maar daarnaast werd ook het doelhout 5x geviseerd. Dat was zowel het geval tegen AA Gent (Tissoudali op de lat), Club Brugge (Tissoudali en Grisez op de lat) als tegen KV Kortrijk (Noubissi en Dom op de paal). Dergelijke situatie kan beslissen over de titel komende zondag.

Afwachten of die trends zich verder zetten in de finale. Gaat OHL voor een open match met kansen (en goals) langs beide kanten? Of probeert Beerschot de boel gesloten te houden en eruit te komen op de counter?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top