Oefenduels 1B: zes duels (waarvan 5 tegen JPL-teams) en geen enkele nederlaag!

Sport | Zaterdag kwamen er zes potentiële 1B-teams in actie. Geen enkel team ging als verliezer van het veld. Twee teams speelden gelijk tegen een JPL'er, drie teams wonnen van een team uit de hoogste klasse en Westerlo pakte streekgenoot Dessel (hoogste amateur) in.

In de voormiddag kon RFC Seraing een 0-0 uit de brand slepen tegen KV Mechelen. De Luikenaars kregen via de fraaie traptechniek van Mikautadze enkele kansen op de 1-0, maar aan de overkant moest doelman Dietsch in de tweede helft toch ook enkele goede reddingen uit zijn handschoenen schudden.

Later op de dag oefenden de Kakkers ook nog tegen OH Leuven. Malinwa kon alweer niet scoren, maar kreeg er nu zelfs wel drie in het mandje. Sowah opende op het kwartier de score en Henry verdubbelde nog voor de rust de Leuvense voorsprong. Na de pauze probeerde KV Mechelen nog iets tegen te doen, maar het was Perbet die vlak voor affluiten de 3-0 op het bord zette vanop de strafschopstip.

KVC Westerlo had het in de eerste helft niet onder de markt tegen Dessel Sport. Boulaouali (ex-Beerschot) zorgde zelfs voor een Desselse voorsprong, maar dankzij een tegentreffer van Remmer konden de Kemphanen toch met een 1-1 gelijstand de rust in. Op het uur stuurde Bob Peeters dan elf nieuwe jongens het veld in en zij konden wél het verschil maken. Alici, Muritala en Petrov zorgden uiteindelijk zelfs nog voor een ruime 1-4 overwinning.

Beerschot VA speelde alweer een meer dan degelijke partij tegen een eersteklasser, maar Noubissi en co konden ook tegen KV Kortrijk de netten niet doen trillen. Dom en Noubissi troffen het doelhout en Tissoudali miste in het slot de kans op de winninggoal. Aan de overzijde had Vanhamel voldoende werk om zijn aandeel in het nieuwe clean sheet op te eisen: 0-0.

Union SG kon dankzij twee goed benutte stilstaande fasen de winst meegraaien bij KV Oostende. De Kustploeg was op voorsprong geklommen via Hjulsager, maar een penaltygoal van Fixelles (40e minuut) en een vrijschopdoelpunt van Nielsen (87e minuut) deden de match toch nog in het voordeel van de Brusselaars kantelen: eindstand 1-2.

SK Deinze haalde dan weer fors uit tegen Cercle Brugge. De Oranjehemden wonnen met 0-4 van de Vereniging na goals van De Looze en Dansoko (voor de pauze) en Mertens (vanop elf meter) en Schils na de rust.