Beroemd en veelbesproken: It’s Britney, B*tch!

VIJF zendt vanavond “Britney Ever After” uit, een biopic die zelfs door de fans van Britney Spears - bij haar concerten roepen ze massaal 'It's Britney, B*itch' terwijl het ook de titel is van een populaire podcast over haar - onthaald wordt als een “waanzinnig onnauwkeurig en onflatteus portret”. Het popicoon en tieneridool ligt inmiddels opnieuw onder vuur omwille van de controverse rond #FreeBritney. Proximus Pickx zet enkele straffe stoten van de 38-jarige ster op een rij die men niet snel zal vergeten.

#FreeBritney
 
Voor wie niet mee is: de #FreeBritney-beweging is een groepering van fans en supporters van Britney Spears die vinden dat ze de zeggenschap over haar leven moet terugkrijgen. Spears, nog altijd van de bestverkopende artiesten ter wereld met een geschatte verkoop van 126 miljoen albums, staat al twaalf jaar onder curatele. Omwille van persoonlijke problemen beslistte een Amerikaanse rechter in 2008 dat ze onder het toezicht van haar vader Jamie kwam te staan. Sinds september ligt de zeggenschap tijdelijk bij Britneys manager, omdat de vader van Britney het vanwege gezondheidsredenen niet meer zag zitten. Die beperkingen op haar persoonlijke en professionele leven zouden afgelopen donderdag worden opgeheven maar door een slechte internetverbinding heeft de rechter dat plan nog even laten varen. 

Baby One More Time, Oops!... I Did It Again
 
Ooit was Britney Spears het boegbeeld van de onschuld maar sinds haar sexy optreden in de “I’m A Slave 4 U’-clip is ze de rebelse toer opgegaan. Of anders gezegd: succes doet rare dingen met Spears want helaas kreeg ze ook af te rekenen met verschillende mentale inzinkingen, de reden waarom ze ook het voogdijschap over haar kinderen verloor. Zo haalde Spears in februari 2006 het nieuws omdat ze haar zoon, Sean, op schoot in de auto had. En nadat ze een dag in een ontwenningskliniek had doorgebracht, schoor ze de volgende nacht haar hoofd kaal en molesteerde ze daarna de auto van haar ex-man Kevin Federline. Een maand later schreef ze op haar website “I truly hit rock bottom. Till this day I don’t think that it was alcohol or depression  [...] I was like a bad kid running around with ADD."  Enkele jaren later sloeg Spears opnieuw tilt. Toen ze in januari 2008 weigerde haar kinderen af te geven aan Federline moest de politie haar uit de badkamer komen halen en werd ze naar het ziekenhuis afgevoerd omdat ze onder invloed was van drugs.

Blitsscheiding

Twee dagen: zo lang duurde het eerste huwelijk van Britney Spears, een ‘prestatie’ die goed is voor een van de snelste scheidingen van Amerikaanse beroemdheden. Op 3 januari 2004 trouwde Spears met haar jeugdvriend Jason Allen Allexander in Las Vegas maar slechts 55 uur later annuleerde ze het huwelijjk. In Sin City blijft het verhaal over haar 'over the top-romantiek' over de tongen gaan omdat het een onuitwisbaar onderdeel vormt van de Spears-overlevering. Spears arriveerde op oudejaarsavond in de stad waar Jason Alexander, haar jeugdvriend met een prive-jet naar toe had gevlogen. Ze smijten zich meteen in het feestgedruis om de volgende dag een film van Julia Roberts mee te pikken ("Mona Lisa Smile") en nog wat verder te feesten. Iets na middernacht trekt het koppel naar de suite van hun hotel om er naar "The Texas Chainsaw Massacre" te kijken. Op een of andere manier voelen ze zich romantisch geïnspireerd en onder het motto ‘laten we iets wild doen” huren ze een limo en laten ze zich naar de Little White Wedding Chapel van de stad rijden om er te trouwen. Om ongeveer 5 uur ’s ochtends stapt Spears, met een baseballpet en een gescheurde spijkerbroek,  er in het huwelijksbootje maar op aandringen van haar advocaat ontbindt ze om 16u30 het huwelijk. Crazy night, indeed.

Acteren is niet altijd een even goed idee

In februari 2002 kwam de roadmovie “Crossroads" uit, een chickflick over tienerzwangerschappen, ouderconflicten en ontluikende seksualiteit. Het is ook de film waarin Britney voor het eerst een fictieve rol vertolkt. De film wordt een redelijk succes – wereldwijd haalt hij meer dan zestig miljoen dollar binnen – maar zowel critici als de meerderheid van het publiek maken de film met de grond gelijk. Hoewel "Crossroads" genomineerd wordt voor twee MTV Movie Awards krijgt de film ook acht Golden Raspberry Awards, waaronder die voor slechtste actrice. Hoewel de Twitterkoningin zelf zegt heel tevreden te zijn met de film, waarin ze een personage speelt dat haar maagdelijkheid verliest, bleef ze nadien wijselijk weg van de filmindustrie. Voor diezelfde MTV Awards schreeft de popprinses trouwens ook concertgeschiedenis: haar optreden voor de MTV Video Music Awards in 2007 wordt gezien als het slechtste optreden ooit uit de geschiedenis van dat showbizzprogramma.

Tongzoenen

Spears – haar muziek wordt ook door sommige Duitse landbouwers gebruikt om everzwijnen weg te jagen - zorgde op de MTV Awards in 2003 ook voor een ander historisch moment dat nog altijd staat geboekstaafd als een van de meest iconische momenten uit de geschiedenis van de awards: haar tongzoen met Madonna. Tijdens die bewuste Awards in New York zong Spears samen met Christina Aguilera het lied 'Like a Virgin', een hit van Madonna. Tijdens het optreden verscheen de popdiva op het podium waarbij ze elkaar op een bepaald moment intens zoenden. Hoewel de camera op dat moment snel inzoomt op Justin Timberlake, de ex van Spears, om zijn reactie te vangen, blijft de kus veelbesproken en valt ze bij veel van haar fans in slechte aarde. “Ik heb nog nooit eerder een vrouw gekust. En ik zal het niet meer opnieuw doen”, zo citeerde een onlinedienst Britney Spears achteraf. In een interview met de Amerikaanse nieuwszender CNN klonk een licht ander verhaal. Van de kus met Madonna had ze "genoten". Toch zou ze niet opnieuw een vrouw kussen, "maar voor Madonna maak ik een uitzondering".

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?