"Moeder aller realityshows" Big Brother keert in 2021 terug op de buis

SBS (het moederbedrijf boven VIER en VIJF) en RTL5 pakken uit met groot nieuws. Volgend jaar komt er namelijk een nieuw seizoen van Big Brother, de bekendste realityreeks aller tijden.

Ruim 20 jaar nadat de allereerste Big Brother in 1999 in Nederland op de buis te zien was, komen SBS en RTL 5 volgend jaar met een nieuw seizoen op de proppen. In de legendarische realityreeks dienen 10 wildvreemde mensen 100 dagen lang samen te leven in een huis waarin hun doen en laten 24/7 wordt gefilmd. Om het geheel nog dat tikkeltje spannender te maken, krijgen de deelnemers in gesprekken met de anonieme 'Big Brother' opdrachten en dient er tweewekelijks iemand het huis te verlaten. De eindwinnaar mag uiteindelijk een grote geldsom op zijn bankrekening bijschrijven, met inbegrip van een status als BV.

"Relevanter dan ooit"

Volgens Annick Bongers, programmadirecteur bij SBS, is Big Brother "relevanter dan ooit". "We staan in voortdurend contact met elkaar en de buitenwereld en presenteren een zo mooi mogelijke versie van onszelf. Maar wat gebeurt er als mensen plots naar binnen moeten kijken in plaats van naar buiten? Deze nieuwe Big Brother wordt een ontzettend interessant experiment voor alle generaties."

Tussen 2000 en 2007 liepen in totaal negen seizoenen van de moeder aller realityreeksen op de Vlaamse buis: 6 reguliere seizoenen, twee met BV's en een All Star-editie. Het eerste seizoen leverde ons onder meer legendarische fragmenten op met Steven "Spillie" Spillebeen, de eerste winnaar, en Betty Owczarek. Het format uit de koker van John De Mol werd in totaal in 58 landen uitgezonden en komt nu 20 jaar later dus opnieuw thuis.

Wie zich wil inschrijven voor het nieuwe seizoen van "Big Brother" kan terecht op bigbrother2021.com

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top