Rocket Baguette: Summer Grand Prix – België gaat ten onder in de finale

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Summer Grand Prix is een toernooi georganiseerd door Rocket Baguette en gesponsord door Psyonix, de uitgever van Rocket League. De competitie was gastheer voor de grootste Europese teams binnen het spel.

€40.000 zou worden verdeeld tijdens het evenement, dat alle grote namen uit de Europese Rocket League-scene bijeenbracht. Natuurlijk vond het toernooi vanwege de gezondheidsmaatregelen als gevolg van Covid-19 online plaats.

Twaalf teams werden uitgenodigd, de zes laagst gerangschikte teams moesten meedoen in een boomstructuur met dubbele eliminatie. De twee beste teams van deze fase vervoegden vervolgens de zes andere teams om twee groepen te vormen.

Na de groepsfase bleven er nog maar zes teams over: Renault Vitality, Oxygen Esports, FC Barcelona, Team BDS, Team Singularity en Team Liquid. Uiteindelijk haalden de twee laatstgenoemde de halve finales niet.

FC Barcelona slaagde erin om Team BDS met 3-0 knock-out te slaan in de halve finale van de loser bracket, maar het team werd in de finale uitgeschakeld door Oxygen Esports (2-4).

De grote finale Renault Vitality vs Oxygen Esports bleek spannender dan verwacht. Het Frans-Belgische Oxygen Esports moest met een BO7 achterstand begonnen, maar werkte dat gat weg door de eerste BO7 met 4-2 te winnen. De tweede BO7 ging echter naar het Renault Vitality-team met 4-3.

Kaydop, Alpha 54 en Fairy Peak zijn de grote winnaars van deze Rocket Baguette: Summer Grand Prix. Ze vertrekken met €20.000. Onze Belgische speler AztraL en zijn Franse teamgenoten Chausette45 en Ferra, die als tweede eindigden, namen €12.000 in ontvangst.

© Rocket Baguette

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top