Waasland-Beveren lijkt plots niet meer te stoppen op de transfermarkt. Na Efford, Wuytens en Schoonbaert kreeg nu ook Alessandro Albanese een contract op de Freethiel. De 20-jarige winger was einde contract bij Eintracht Frankfurt en vertoefde al enkele weken als testspeler op de Beverse oefenvelden.
Albanese is ondanks zijn Belgische nationaliteit nog een nobele onbekende in eigen land. De Luikenaar vertrok op jonge leeftijd bij Standard om zijn kans te gaan bij FC Porto. Daar werd hij in 2017 weggehaald door het Duitse Hoffenheim. Na enkele jaren in de Jugend verkaste Albanese alweer naar Eintracht Frankfurt waar hij de voorbije seizoenen een van de sterkhouders was in de U17 en de U19. Nu waagt Albanese dus zijn kans in eigen land. 

"Albanese startte zijn testperiode begin deze maand. Zijn eerste oefenpartij speelde hij op het veld van Zulte Waregem", klinkt het op de officiële website van Waasland-Beveren. "Daar liet hij reeds zien dat hij over voldoende kwaliteit beschikt om het niveau van de ploeg op te krikken. Daarop werd beslist om zijn testperiode te verlengen en hem een kans te geven in Parijs. Ook die kans greep Albanese met beide handen; hij liet opnieuw zijn technische bagage zien en zette een aantal knappe acties op. Hij overtuigde de sportieve staf om hem een contract te geven."