Ook Schoonbaert (ex-Lommel en Deinze) aan de slag op de Freethiel

Challenger Pro League | Waasland-Beveren is op toerental op de transfermarkt. Na Joe Efford en Dries Wuytens tekende nu ook Brendan Schoonbaert een contract op de Freethiel. De verdediger komt transfervrij over van Club Brugge en verbond zich voor de komende drie seizoenen aan Waasland-Beveren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 20-jarige West-Vlaming is geen onbekende voor 1B. Schoonbaert werd vorig seizoen uitgeleend aan Lommel SK, maar kon daar eigenlijk niet doorbreken. De jonge verdediger speelde amper één keer mee bij de Limburgers (90 minuten tegen Roeselare), maar verdween tijdens de winterbreak richting SK Deinze. Ook daar kwam er geen doorbraak.

Bij Waasland-Beveren hopen ze dat de verdediger zich wél kan ontpoppen tot een meerwaarde. "Hij was oorspronkelijk binnengehaald als optie voor de toekomst", klinkt het bij de club. "Schoonbaert liet echter in de oefenwedstrijden tegen Zulte Waregem en Paris Saint-Germain zien dat hij een directe versterking kan zijn voor Waasland-Beveren. Hij toonde zich een heel solide en sobere verdediger die toch de nodige risico’s durft nemen om naar voren te voetballen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top