De LA Lakers willen tegen de Clippers de puntjes op de i zetten

Sport | De NBA werd op 11 maart stopgezet en zal op 30 juli (de nacht van 31 juli in België) weer hervatten en dat met een nieuw format op neutraal terrein in Orlando. Na de eerste ontmoeting tussen Utah Jazz en de New Orleans Pelicans, nemen de rivalen uit Los Angeles het tegen elkaar op in een topduel uit de Western Conference.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De NBA bereidt zich al een aantal weken voor op de hervatting van de competitie. De ploegen zijn geïnstalleerd in een ‘bubbel’ in Disney World in Florida en op 30 juli beginnen ze er opnieuw aan. Rudy Gobert, de eerste speler waarbij een positieve coronatest werd afgenomen, neemt het met zijn team Utah op tegen New Orleans. De wedstrijd waarop iedereen zit te wachten, is de derby tussen de Lakers en de Clippers.

Een pyschologisch voordeel voor de play-offs

De Lakers staken er in de reguliere competitie van de Western Conference met kop en schouders bovenuit. Na iets meer dan 60 matchen tikten LeBron James, Anthony Davis & co af op 49 zeges en 14 nederlagen. De zestienvoudige NBA-kampioen heeft een gemiddelde van bijna 8 overwinningen op 10 wedstrijden.

De Clippers, de grote rivaal, werden tweede met 44 zeges en 20 nederlagen, maar ze tankten wel vertrouwen door in de onderlinge duels de beste te zijn. In die onderlinge confrontaties staat het dit seizoen 2-1, maar de laatste wedstrijd werd wel gewonnen door de Lakers. Zij verloren daarvoor twee keer van de Clippers. Als de sportieve logica wordt gerespecteerd, zullen beiden snel in de finale staan.

Hervatting met 22 ploegen

Van de 30 ploegen uit de NBA zijn er 22 getroffen door het vroegtijdig einde van het seizoen (de top 8 in beide Conferences, net als de 6 ploegen die dicht bij een kwalificatie stonden voor de play-offs). De andere acht ploegen zullen het kampioenschap niet beëindigen. In een eerste fase zullen er acht reguliere matchen worden gespeeld. Nadien worden er barrages gespeeld voor de achtste plaats. De omstandigheden zullen speciaal zijn voor de spelers. De wedstrijden vinden plaats zonder publiek en op neutraal terrein.

Zullen de Milwaukee Bucks, geleid door Giánnis Antetokoúnmpo, onstopbaar zijn in het Oosten? Kunnen de Lakers zeven jaar na hun laatste titel opnieuw oogsten? Op al die antwoorden kan je bij Eleven Sports – via de All Sports Optie van Proximus Pickx – een antwoord vinden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top