LG R6S: FAKE en Mouseplayz openen met winst

Door Proximus

Deel dit nieuws

Afgelopen maandag is de nieuwe Rainbow Six Siege League, georganiseerd door LouvardGame, van start gegaan. De eerste dag werd gekenmerkt door boeiende en intense duels.

Na de afgelasting van het project op Valorant, hebben de LouvardGame-managers geen tijd verspild en hebben ze een competitie voorgesteld aan de fans van de FPS (First Person Shooter) Rainbow Six Siege. De community reageerde snel op de oproep voor een toernooi met een geldprijs van €1.000. Acht teams nemen deel aan een groepsfase van zeven competitiedagen in een BO1. De vier beste teams stoten door naar de play-offs.

© LouvardGame

De eerste dag begon sterk met Team WanteD, een team dat de LG-podia gewoon is, dat het opnam tegen de nieuwe formatie van Activit-E (aVe). Het werd een zwaarbevochten wedstrijd, waarin WanteD 5-4 voorkwam. De wedstrijd keerde vervolgens in het voordeel van aVe: 5-5 en 5-6. aVe had nog maar één winstronde nodig om een eerste overwinning te boeken. Ondanks een 1-2-achterstand een paar seconden voor het einde van de ronde, redde PRiME zijn kleuren door de score recht te trekken (6-6) en een welverdiend punt mee te nemen!

Een uur later was het tijd voor de wedstrijd tussen KwK en FAKE e-sport. Het werd opnieuw een confrontatie met heel wat wendingen. KwK nam snel een 4-1-voorsprong, maar werd vervolgens ingehaald en uiteindelijk zelfs achtergelaten. FAKE won zes ronden na elkaar. Eindstand: 4-7.

De affiche van 21u oogde mooi met Mouseplayz (MPZ) tegen het solide Redbloods. Ook nu werd het een felbevochten duel met Redbloods dat dicht in de buurt kwam van een gelijkspel tegen de zesde van de ter ziele gegane Benelux League. Maar nek aan nek op 6-5 haalden Sam en Ruby de overwinning binnen voor MPZ!

Bekend binnen de scene van Counter Strike: Global Offensive en NumberOne, sloot Apologis de avond af tegen Team 86. Een ding werd duidelijk gedurende deze eerste speeldag, geen enkel team overvleugelde zijn tegenstander. Dit bood de kijkers van Spawn Studio, die de uitzending via hun Twitch-kanaal mochten verzorgen, een aantal mooie confrontaties! Het werd 5-5, dan 5-6 voor Team 86, dat uiteindelijk de laatste ronde verloor en zo het tweede gelijkspel van de avond op het scorebord bracht (6-6).

Twee gelijke spelen en twee overwinningen. De competitie, die woensdag 22 juli verdergaat, is nu al spannend. De tweede speeldag zal ons waarschijnlijk wat meer inzicht geven over de verhoudingen in deze competitie.

© LouvardGame

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top