Juventus, een kampioen zonder glans?

Sport | Juventus staat op een zucht van een negende landstitel op rij. Het zorgt nog amper voor vreugdetaferelen in Turijn, zeker nadat de titel van dit seizoen er zonder al te veel glans zal komen. De intrede van Maurizio Sarri is voorlopig nog geen succes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Juventus verwachtte nochtans zeer veel van het nieuwe seizoen. Met Maurizio Sarri trok het een coach aan die ‘Juve’ weer sprankelend moest laten voetballen, zoals hij dat eerder bij Napoli deed. De Napolitanen waren onder zijn bewind één van de meest aantrekkelijke ploegen in Europa en 'Sarriball' kon iedereen bekoren. Met de korte passing moet de ploeg van Sarri de bal in de ploeg houden en zo voor ruimtes zorgen. Dergelijk voetbal zagen we nog niet terug bij Jvuentus.

Juventus kon zelden overtuigen en hing vooral af van de flitsen van Cristiano Ronaldo – op zijn 35ste nog steeds een garantie op doelpunten - en Paulo Dybala, de twee smaakmakers van dienst. Vooral hun klasse zorgt voor een nieuwe landstitel.

De club uit Turijn leek dit seizoen met Internazionale aanvankelijk een extra concurrent te krijgen, nadat Napoli de afgelopen jaren als enige uitdager was overgebleven. Napoli kende echter een snertseizoen met tal van problemen en Antonio Conte probeerde zijn ex-club het vuur aan de schenen te leggen. Dat lukte deels.

Verlies in supercup en bekerfinale

Aan Romelu Lukaku lag het niet, maar Inter moest de rol lossen. Het verspeelde te veel punten tegen de kleintjes en Lazio kon na de coronabreak zijn grote vorm niet aanhouden. Atalanta was de leukste ploeg in de Serie A, maar ook zij wogen net te licht. Juventus mag zich gelukkig prijzen dat er dit seizoen alweer geen echte concurrent was voor de titel.

De achtervolgers misten dan weer een uitgelezen kans om Juventus eindelijk eens van de troon te stoten. In de Italiaanse supercup wist Lazio Juventus wel te verslaan, in de bekerfinale was Napoli te sterk. Een teken aan de wand dat het dit seizoen zeker niet geweldig draaide bij Juventus.

Groot examen in de Champions League

Het eerste seizoen van Sarri was inzake spektakel dus allerminst een succes. Vooral na de coronabreak was het spel niet om aan te zien en tegen Atalanta werd Juventus bij momenten compleet zoek gespeeld. De ploeg lijkt als los zand uit elkaar te vallen en dat is weinig hoopgevend voor het slotakkoord van het seizoen: de Champions League.

Op het kampioenenbal wacht hem een zware taak. Sarri krijgt bakken kritiek, zo werkt het nu eenmaal bij de Europese top, en moet tegen Olympique Lyon een 1-0-nederlaag ophalen. Juventus streeft al jaren naar de Beker met de Grote Oren, aan Sarri om zijn troepen richting glorie te sturen. Het team zal beter moeten functioneren, want tegen de beste ploegen ter wereld volstaan flitsen van Ronaldo en Dybala niet.

Volg de wedstrijd tussen Juventus en Udinese donderdag 23 juli vanaf 19u30 op Eleven Sports 1, via de All Sports Optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top