Legendarische UFC-duels die snel voorbij waren

Heel wat sporten werden stilgelegd door het coronavirus, maar bij de UFC is er van een stop nooit echt sprake geweest.

Er stonden al heel wat pittige duels op het programma en enkele weken geleden wisten de UFC-kijkers niet wat hen overkwam, toen de eerste drie gevechten in Las Vegas allemaal binnen een minuut beslist waren. We blikken terug op enkele andere duels die geen lang leven beschoren waren.

1) Ben Askren vs Jorge Masvidal

Eén gevecht dat absoluut niet mag ontbreken in dit lijstje, is het duel tussen Ben Askren en Jorge Masvidal. Ben Askren kan met 19 overwinningen en slechts 2 nederlagen mooie cijfers voorleggen, maar een van deze 2 nederlagen kwam er wel tegen Masvidal (toen goed voor 35 overwinningen en 13 nederlagen). De wedstrijd was nog maar net gestart of Masvidal pakte uit met een heerlijke kniestoot. Askren werd zwaar geraakt en na 5 seconden was de wedstrijd al voorbij. 

2) Francis Ngannou vs Jairzinho Rozenstruik

Francis Ngannou staat erom bekend zijn tegenstander snel bij de keel te grijpen en dat was tegen Jairzinho Rozenstruik niet anders. De Kameroener ging al snel vol in de aanval op Rozenstruik en de Surinamer had er weinig verhaal tegen. Na een kleine 20 seconden besloot de scheidsrechter tussenbeide te komen en de overwinning aan Francis Ngannou toe te kennen. 

3) Conor McGregor vs Jose Aldo

In 2015 was José Aldo de grote man in de UFC. Hij vocht in de 'Featherweight' en begon aan het duel tegen Conor McGregor met 18 overwinningen op rij. McGregor besloot deze reeks te beëindigen door Aldo al na 10 seconden tegen de vlakte te slaan. Na 13 seconden was het gevecht voorbij. Aldo leek mentaal gebroken na dit gevecht, want van zijn volgende 7 wedstrijden verloor de Braziliaan er 4. 

4) Ryan Jimmo vs Anthony Perosh

In 2012 stond een duel tussen Ryan Jimmo en Anthony Perosh op het programma. Lang duurde het gevecht niet, want Jimmo sloeg Perosh al na 7 seconden naar huis. Jimmo's bijnaam was 'The Big Deal' en dat was niet gelogen: Jimmo zou in zijn carrière 19 keer winnen en slechts 5 keer verliezen. Jimmo overleed in 2016 op 34-jarige leeftijd nadat hij werd aangereden. De chauffeur pleegde vluchtmisdrijf. 

5) Leon Edwards vs Seth Baczynski

Leon Edwards is een enorm talent. De 28-jarige 'Rocky' heeft er met 18 overwinningen en slechts 3 nederlagen al een verbluffende carrière opzitten in de UFC. In 2015 stond hij tegenover Seth Baczynski en de jonge Brit maakte hem met de grond gelijk. Baczynski begon aanvallend, maar na 8 seconden was de eerste echte treffer van Edwards meteen de goede. Edwards haalde uit met zijn staalharde linker en daar zal Baczynski ongetwijfeld enkele nachten slecht van geslapen hebben. 

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?