Waar eindigt het voetbalsprookje van Victor Osimhen?

Sport | Woensdag 22 juli staat in de Serie A het duel tussen Parma en SSC Napoli op het programma. De kans is groot dat de club van Dries Mertens er binnenkort een ‘Belgische’ smaakmaker bij krijgt, want Lille-spits Victor Osimhen (ex-Charleroi) staat voor een miljoenentransfer naar de club uit het zuiden van de Laars. Een reden te meer om terug te blikken op zijn inmiddels indrukwekkend parcours.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat de Nigeriaanse aanvaller van Lille naar een Europese topclub trekt, is niet verwonderlijk. De naam van Victor Osimhen weerklinkt al een tijdje bij diverse Europese topclubs. En met rede als je naar zijn palmares kijkt in de Ligue 1. Met dertien goals en vier assists in 27 wedstrijden kende hij een uitstekend debuutseizoen in Frankrijk. Het leverde hem zelfs de Marc-Vivien Foé-prijs op, een bekroning tot de beste Afrikaanse speler in de Ligue 1.

Straffe kost toch wel voor iemand die in de jaargang 2018-2019 nog uitkwam voor Sporting Charleroi. Maar ook bij de Carolo’s speelde hij de pannen van het dak: in 36 matchen trof hij twintig keer raak. In mei 2019, tijdens een barragewedstrijd op de Bosuil om het laatste Europese ticket, scoorde hij zelfs al na net iets minder dan negen seconden een 0-1 voorsprong tegen Antwerp: het snelste doelpunt ooit in de Jupiler Pro League.

Stevige winst voor Charleroi

Osimhen, die in 2015 overigens het WK voor de U17 won met Nigeria, werd eerst door Sporting Charleroi gehuurd voor een seizoen van Wolfsburg, nadat zijn makelaar de speler eerst aan Club Brugge en Zulte Waregem had aangeboden. Na een goed seizoen in het Stade du Pays lichtte Charleroi daarop de aankoopoptie, legde het 3,5 miljoen euro op tafel en realiseerde amper een maand nadien een mooie meerwaarde toen het goudhaantje in augustus 2019 een contract voor vijf seizoenen ondertekende bij het Franse Lille.

Bij Charleroi wrijven ze zich alvast in de handen nu volgens algemeen directeur Marc Ingla de transfer naar Napoli in de laatste fase zit. Er is sprake van een bod van in totaal 81 miljoen euro voor de aanvaller, die tot 2025 zou tekenen bij de Italianen. In dat geval zou Charleroi 11 miljoen euro cashen door een doorverkoopclausule na de transfer naar Lille in 2019.

Dromen van de Champions League

Dat Osimhen binnenkort het shirt van Napoli gaat dragen, is niet zo evident want hij wordt al maanden gelinkt aan ploegen als Arsenal en Tottenham. Volgens Het Nieuwsblad zou Napoli-coach Gennaro Gattuso zelfs een deel van zijn loon ingeleverd hebben om de transfer van Osimhen te financieren. Ook ex-Genkspeler Kalidou Koulibaly zou zijn steentje hebben bijgedragen aan de nakende transfer. “Osimhen belde mij en we hadden het over racisme”, aldus de Senegalees. “Ik heb hem gezegd dat hij in Napels geen problemen zou ondervinden. Ik ben er ook al slachtoffer van geweest, maar nooit hier. Ik heb hem verzekerd dat hij de beste keuze maakt als hij naar hier komt.”

Benieuwd hoe de nieuwe tandem Mertens-Osimhen volgend seizoen in het calcio gaat swingen. De aanvaller blijft in elk geval verder dromen. In de podcast The Out of Home vertelt hij dit: “Ooit wil ik spelen bij een van de grootste clubs ter wereld en de Champions League winnen. Mijn doel is om een complete aanvaller te worden en in elk opzicht te verbeteren.”

Kijk woensdag 22 juli naar Parma – Napoli vanaf 19u30 op Eleven Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Resterend programma speeldag 35

Woensdag 22 juli
Parma – Napoli (te zien op Eleven Sports 1 vanaf 19u30)
Lecce – Brescia
Inter – Fiorentina (te zien op Eleven Sports 1 vanaf 21u45)
Sampdoria – Genoa
Torino – Hellas Verona
SPAL – AS Roma

Donderdag 23 juli
Udinese – Juventus (te zien op Eleven Sports 1 vanaf 19u30)
Lazio – Cagliari (te zien op Eleven Sports 1 vanaf 21u45)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top