Acteurs die heel wat gewicht verloren voor een rol

Films | Als acteur is het normaal dat je af en toe je eigen uiterlijk moet veranderen voor een bepaalde rol, bijvoorbeeld door veel gewicht te verliezen. Die transformaties zijn vaak indrukwekkend, maar houden net zo goed een risico in voor de gezondheid van de acteur in kwestie. Hier zijn een paar opvallende voorbeelden.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tom Hanks in ‘Cast Away’
 
Tom Hanks onderging verschillende fysieke transformaties tijdens zijn acteercarrière, maar zijn gewichtsverlies om Robinson Crusoe te spelen op een onbewoond eiland in ‘Cast Away’ was de meest extreme. Hanks verloor maar liefst 22 kg door een streng dieet te volgen en elke dag naar de sportschool te gaan. Om de film zo realistisch mogelijk te maken werden de opnames een jaar lang onderbroken, terwijl de acteur vermagerde en een baard liet groeien. De acteerprestatie leverde hem uiteindelijk de Golden Globe op voor beste acteur in een dramafilm, alsook een Oscarnominatie.

Matthew McConaughey in ‘Dallas Buyers Club’
 
In ‘Dallas Buyers Club’ gaf Matthew McConaughey ons één van de meest memorabele fysieke transformaties uit de filmwereld. Voor deze speelfilm, waarin hij in de huid kruipt van Ron Woodroof, een HIV-positieve Texaanse cowboy, moest de acteur 22 kg afvallen. Een zware uitdaging die hem bijna duur kwam te staan. McConaughey was zo ondervoed dat zijn zijn zicht aanzienlijk begon te verslechteren. Gelukkig stopte hij op tijd en mocht hij voor zijn merkwaardige prestatie de Oscar voor beste acteur in ontvangst nemen.  

50 Cent in ‘Things Fall Apart’
 
De rapper liet zijn indrukwekkende spieren gaan voor de hoofdrol in Mario Van Peebles' aangrijpende ‘Things Fall Apart’, een film over een rugbyspeler die lijdt aan kanker. 50 Cent was haast onherkenbaar, nadat hij van 97 kg naar 72 kg zakte, als gevolg van een drastische negen weken van louter vloeibaar voedsel en elke dag uitvoerig sporten.

Anne Hathaway in ‘Les Misérables’
 
Voor de rol van Fantine, een prostituee in ‘Les Misérables’ van Tom Hooper, schoor de actrice niet enkel haar lange haar af, maar verloor ze ook 11 kg in twee weken tijd. Hoewel de rol haar in 2013 de Oscar voor Beste Bijrol opleverde, koestert Hathaway geen aangename herinneringen aan haar fysieke transformatie. "Dit gewichtsverlies was niet goed voor mijn gezondheid op de lange termijn", legde ze later uit. "Het heeft me veel tijd gekost om terug te keren naar mijn normale toestand. Voor de transformatie moest ik veel gewicht verliezen in een korte periode, in twee weken, en ik werd er ziek van."

Christian Bale in 'The Machinist'
 
Christian Bale is zo’n acteur die geen seconde twijfelt om zijn lichaam op de proef te stellen in naam van de film. Om het personage van Trevor Reznik te spelen, een slapeloze arbeider in de thriller ‘The Machinist’, voedde de acteur zich maandenlang met blikjes tonijn en appels. Het resultaat? Zo'n 28 kg minder en een totaal gewicht van ongeveer 55 kg tijdens de opnames. Toen hij zijn transformatie nog wat verder wilde drijven, bevalen de artsen hem om te stoppen met zijn dieet, uit angst voor zijn gezondheid. Na dat recordwaardig gewichtsverlies ging Christian Bale naar het andere uiterste, want een paar maanden later kwam hij 45 kg bij voor zijn rol in ‘Batman Begins’.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top