De top drie van beste sidekicks in series

Series | Zonder hen zouden onze favoriete series niet zo goed zijn als ze nu zijn. In de loop van de afleveringen slagen sommige personages er zelfs in om de pijlers van de serie te worden, waardoor ze zelfs de hoofdpersonages in de schaduw zetten. Proximus Pickx geeft je een aantal voorbeelden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dwight Schrute

Als de onhandigheid van Michael Scott, de karakteristieke baas van het papierverwerkingsbedrijf Dunder Mifflin, samen met de tandem gevormd door Jim en Pam de rode draad van de serie ‘The Office’ is, dan dankt de Amerikaanse serie een groot deel van zijn populariteit ook aan het cultpersonage Dwight Schrute, schitterend vertolkt door Rainn Wilson.

De uitbarstingen, karatelessen en andere overlevingstips van Schrute zorgden voor veel geweldige momenten. Daardoor werd hij zelfs één van de drijvende krachten van de serie. Net zoals Jim, met wie hij een legendarische rivaliteit heeft, en waarvan de kijkers met plezier negen jaar lang hebben genoten.

Saul Goodman

Er zijn soms sidekicks die zo goed zijn, dat ze hun eigen serie verdienen. Dat is het geval bij James McGill, beter bekend onder de naam Saul Goodman, de louche advocaat van Walter White in ‘Breaking Bad’. Laf, onbetrouwbaar en corrupt, maar hij zorgt voor een vleugje humor in de zeer sombere sfeer van de serie.

Ook al is hij pas vanaf het einde van seizoen twee te zien in de serie, Saul Goodman heeft zichzelf heel populair gemaakt bij de fans van de serie. Hij werd zelfs zo geliefd dat de makers van ‘Breaking Bad’ beslisten om hem in 2013 een eigen spin-off te geven. ‘Better Call Saul’ is aan zijn vijfde seizoen bezig en staat genoteerd als één van de beste series van het afgelopen decennium.

Theodore "T-Bag" Bagwell

Een iconisch personage uit ‘Prison Break’. Theodore "T-Bag" Bagwell, beter bekend als “T-Bag’, heeft niet meteen het profiel van een misdienaar. Hij kende een moeilijke jeugd en deze sociopaat én zedendelinquent met enorme intelligentie wordt aanzien als één van de meest angstaanjagende personages op televisie.

Welbespraakt, sluw en charmant terroriseert 'T-Bag" evenveel als hij fascineert. Zijn charisma en complexiteit maken van Bagwell zeker één van de meest succesvolle personages van de serie van de Paul Scheuring. Hij slaagt er zelfs in om de twee hoofdpersonages, Michael Scofield en Lincoln Burrows, te overschaduwen.

Benieuwd naar andere bekende sidekicks die het scherm sieren? Lees hier over onze selectie van vrouwelijke sidekicks.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top