'De Zomer Van': Eric Goens slaat weer toe

Films | Vanaf vandaag 20 juli start VTM met ‘De Zomer Van’. Eric Goens volgt achttien bekende Vlamingen tijdens de zomer van 2020, die helemaal anders is vanwege het coronavirus. Goens blijft met dit programma trouw aan zijn visie: het verhaal achter de mens.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vanaf 20 juli kan je elke weekdag om 21u het programma bekijken bij VTM en de eerste week komen Marie Verhulst, Conner Rousseau, Dirk Van Tichelt, Laura Tesoro en Jens Dendoncker in beeld. Goens start met Verhulst en zij neemt hem mee naar de zangrepetities, de opnames van haar videoclip, Plopsaland én ze vertelt hoe vader Gert de vraag stelde om het nieuwe baasje van Samson te worden.

Met Laura Tesoro, Niels Destadsbader, Pat Krimson/Loredana en Hooverphonic wordt de kijker ook getrakteerd op een vleugje muziek.

Kroost en Corona2020

Met ‘De Zomer Van’ borduurt Goens een beetje verder op een eerder werk van hem, ‘Corona2020’. Al wil hij naar eigen zeggen vooral ingaan op de andere manier van leven die we ons allemaal toch eigen hebben moeten maken door de aanwezigheid van het coronavirus.

Met ‘Het Nieuwshuis’, zijn productiehuis, is hij alomtegenwoordig in de media. Bij het magazine 'Corona2020' ging Goens op ‘Man Bijt Hond’-achtige wijze tijdens de lockdown langs bij de burgers, maar volgde hij ook pakweg Marc Van Ranst. Goens probeerde in die donkere periode vooral het positieve te benadrukken.

In 'Kroost' volgde de programmamaker dan weer tal van bekende Vlamingen, maar ook hun entourage. De familie, de vrienden, de partner… . Jacques Vermeire, Niels Albert, Charles Michel, Koen Wauters en een resem anderen gaven een unieke inkijk in hun leven.

Het Huis

De afgelopen vijf jaar ontving de 51-jarige Goens in een huis in Meerbeek, en ook twee keer in Zuid-Afrika, topnamen als Maggie De Block, Rudi Vranckx, Sven Nys, Nafi Thiam, Karen Damen, Véronique De Kock, Bart Peeters, Theo Francken en vele anderen.

Er werd openhartig gesproken over de positieve en negatieve aspecten in hun leven, over hun kinderjaren, over de impact van hun job… Alles kwam aan bod en dat leverde soms emotionele gesprekken op. Er kwam ook telkens een gast de centrale persoon bezoeken, waardoor er een nieuwe invalshoek in het verhaal kwam. Het Eén-programma was altijd een groot succes.

Niveau 4

Op 22 maart 2016 kende België een gitzwarte dag met een aantal terroristische aanslagen. Molenbeek werd plots wereldnieuws als een broedplaats voor terroristen. Goens ging nadien de Politiezone Brussel-West volgen en liet zien hoe zij de nasleep van de aanslagen beleefden. Het programma, dat eerst op Eén verscheen, verhuisde nadien naar Vier. Daarin werden nog tal van grote politiezones in het land gevolgd. Achtervolgingen, arrestaties, drugscontroles en dat allemaal vanaf de eerste rij.

Bargoens

In dit programma kwam vooral het menselijk leed aan bod. Zo is er het ontroerende verhaal van wielrenner Stig Broeckx, die na een valpartij tijdens de voorlaatste rit van de Baloise Belgium Tour hersenschade opliep en zelfs in coma belandde. Hij kreeg te maken met geheugenverlies en Goens volgde hem tijdens zijn revalidatie.

Daarnaast komen ook personen aan bod met zeer uiteenlopende verhalen: de strijd aangaan tegen een alcoholverslaving, de weg die vluchtelingen moeten afleggen, een man die zijn door zijn ex-vrouw ontvoerde kinderen hoopt terug te vinden… Zware verhalen die je een krop in de keel bezorgen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top