Paulo Dybala, de terugkeer van de feniks

Sport | Juventus ligt dichtbij een negende opeenvolgende winst in de Serie A. Als de Turinezen een nieuwe landstitel van Italië behalen, zullen ze dat deels te danken hebben aan hun spits Paulo Dybala. De Argentijn heeft dit seizoen al spectaculaire prestaties geleverd, tot grote vreugde van de supporters van de Oude Dame.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Ik stond op het punt te vertrekken. De club overwoog het en ik wist het. Tot het laatste moment wachtten we op de uiteindelijke beslissing.' Paulo Dybala blikte in januari terug in de Engelse krant The Guardian over zijn afgebroken transfer vorige zomer naar Tottenham. Het vertrouwen van trainer Maurizio Sarri gaf hem de bevestiging om in de hoofdstad van Piemonte te blijven.
 
Van die beslissing kreeg hij geen spijt. Het beviel hem goed, want na een wisselvallig seizoen had de Argentijnse spits een enorme bijdrage aan de goede resultaten van Juventus. Hij scoorde maar liefst 11 doelpunten en leverde 10 assists waardoor de ploeg in staat was om de eerste plaats in het klassement te behouden.
 
Een essentiële pion op sleutelmomenten
Paulo Dybala stond de oude dame toe zich onderweg van veel vallen te bevrijden. Vooral door te scoren tijdens successen tegen Inter, maar ook op wedstrijden bij Atalanta en AS Roma. Dybala wist op de moeilijkste momenten beslissend te zijn. Dit was ook het geval in de Champions League tegen het formidabele Atlético Madrid-team, waar hij in het stadium van Juventus de enige doelpuntenmaker van de wedstrijd was.
 
Sindsdien zitten de prestaties van de Argentijnse international in een hogere versnelling. Na de eerste 4 wedstrijden tussen half juni en begin juli, evenaart Paulo Dybala nu Juventus-legende Michel Platini in de geschiedenisboeken met een totaal van 68 doelpunten in 157 wedstrijden.
 
Platini maakt de vergelijking met Maradona
De Fransman, die deze prestatie tussen 1982 en 1987 in 147 wedstrijden had behaald, werd uitgenodigd om in een interview met de Gazzetta Dello Sport te spreken over de vergelijking tussen de twee mannen. "Het is interessant dat hij mij evenaarde. De cijfers zijn één ding, maar we zijn verschillende spelers. Ik probeer vergelijkingen te vermijden, maar ik kan zeggen dat hij absoluut beter is dan mij op een vlak: hij is 40 jaar jonger ... Hij scoort ook genoeg goals. Ik was een middenvelder die veel goals scoorde, een teamspeler die iedereen begeleidde, meer dan Dybala. Niet dat hij dat niet doet, maar hij is een aanvaller. [...] Het is niet zoals mij. Hij is meer ... maradonesk.”
 
Briljant is ook zijn associatie met een andere legende, Cristiano Ronaldo. Dybala slaagde erin zijn team te sublimeren en zichzelf onmisbaar te maken. Het bewijs daarvan, werd aangetoond tijdens de laatste drie wedstrijden.Terwijl Dybala geschorst was tegen Milaan en aan banden werd gelegd tegen Atalanta en Sassuolo, werden de Turinezen driemaal verslaan. Een nieuw teken van het belang van de Argentijnse goudklomp?
 
Volg de beslissende ontmoeting voor de Serie A-titel tussen Juventus en Lazio in Rome deze maandag vanaf 21.45 uur op Eleven Sports 1, beschikbaar in de All Sports Option van Proximus Pickx.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top