Tien absolute toptalenten die deze zomer een transfer kunnen maken

Sport | Terwijl het voetbalseizoen in enkele Europese competities nog niet voorbij is, is de transfercarrousel al op volle gang gekomen.

Door MF

Deel dit nieuws

Er doen al heel wat geruchten de ronde en vooral de jonge toptalenten vallen in de smaak.

Jonathan David

In de Belgische competitie loopt zo'n goudhaantje rond. De 20-jarige Jonathan David speelde dit seizoen de pannen van het dak bij AA Gent. In alle competities samen was de Canadese aanvaller goed voor 23 doelpunten en 10 assists in 40 wedstrijden. Lille zou al een bod van 25 miljoen euro gedaan hebben op David, maar bij AA Gent lijken ze voorlopig op meer te hopen.

Victor Osimhen

Lille zou dit seizoen zeer ver kunnen gaan voor David, want met Victor Osimhen krijgt de club uit Noord-Frankrijk meer dan waarschijnlijk heel wat geld in het laatje. De 21-jarige aanvaller scoorde dit seizoen 18 doelpunten in 38 wedstrijden in de Ligue 1 en dat heeft de interesse van heel wat Europese topclubs opgewekt. Napoli zou zelfs 80 miljoen euro over hebben voor de ex-aanvaller van Charleroi, toch een pak geld in deze coronatijden waarin veel clubs uit financiële nood elke cent omdraaien.

Jadon Sancho

Een speler die al maanden zeer veel aandacht krijgt, is Jadon Sancho. De flankaanvaller van Dortmund wordt al een tijd in verband gebracht met Manchester United. Er zou al een persoonlijk akkoord zijn tussen de speler en de club. Dortmund wil 120 miljoen euro voor de 20-jarige Engelsman, maar Manchester United wil zo ver niet gaan. Beide clubs zullen de komende weken dus nog stevig moeten onderhandelen.

Kai Havertz

Nog een speler die zoals Jadon Sancho is ontbolsterd in de Bundesliga, is Kai Havertz. De 21-jarige spelmaker van Bayer Leverkusen is al enkele seizoenen een sterkhouder bij de Duitse subtopper. Hij is naar eigen zeggen klaar voor de volgende stap en wil zijn kans wagen in de Premier League. Chelsea wil hem die kans geven en heeft rond de 100 miljoen euro over voor Havertz. Eerder haalde Chelsea ook al Hakim Ziyech (27) en Timo Werner (24) weg bij Ajax en RB Leipzig, dus ze lijken met heel wat ambitie aan het volgende seizoen te willen beginnen.

Declan Rice

Nog een speler die op de lijst van Chelsea staat, is Declan Rice. Rice is de 21-jarige defensieve middenvelder van West Ham United en een polyvalente speler. Frank Lampard kan hem centraal achterin gebruiken en Rice zelf gaf al aan dat het moeilijk is om een topclub als Chelsea te weigeren. "The Blues" moeten zo'n 50 miljoen euro betalen als ze Rice willen wegplukken bij West Ham. Rice speelde overigens in de jeugdopleiding van Chelsea, maar verruilde die in juli 2014 voor die van West Ham United. Chelsea heeft dus wellicht een streepje voor om Rice binnen te halen als er nog kapers op de kust zijn.

Lautaro Martinez

De 22-jarige Lautaro Martinez is enorm populair. Martinez is de spitsbroeder van Romelu Lukaku bij Inter en scoorde dit seizoen al 17 doelpunten in 38 wedstrijden. Hij werd een lange tijd in verband gebracht met een transfer naar Barcelona, maar die lijkt er toch niet te komen. Barcelona heeft tot eind juli de tijd om 111 miljoen (de afkoopsom van Martinez) op tafel te leggen. De Catalaanse topclub zou het bedrag echter niet in één keer kunnen/willen betalen, waardoor een akkoord veraf lijkt.

Houssem Aouar

Hij is nog maar 22, maar toch is de Franse middenvelder Houssem Aouar al de patron op het middenveld van Olympique Lyon. Hij kan voor 50 miljoen euro weg bij de Franse club en er is heel wat interesse van de Europese top. Zo worden Manchester City, Liverpool, Juventus en PSG genoemd.

Sandro Tonali

In de Serie A is de 20-jarige Sandro Tonali een van de revelaties. Zijn club, Brescia, lijkt zo goed als zeker te degraderen, maar Tonali blijft ongetwijfeld op het hoogste niveau voetballen. De centrale middenvelder wordt al vergeleken met de Italiaanse legende Andrea Pirlo. Inter lijkt voorlopig het dichtste bij Tonali te staan, want het jonge goudhaantje is overtuigd van het plan van Antonio Conte, de manager van Inter. De Italiaanse topclub zou rond de 50 miljoen euro willen betalen. Een pak minder dan voor de coronacrisis, want toen ging het nog over 65 miljoen euro.

Rúben Dias

Met Joao Fellix, Bernardo Silva en Bruno Fernandes beschikt Portugal opnieuw over een gouden generatie en daar mogen we ook Rúben Dias bij rekenen. De 23-jarige centrale verdediger speelt op dit moment nog bij Benfica, maar daar kan deze zomer verandering in komen. Vooral Manchester City wordt genoemd, maar ook Arsenal toont interesse in Dias. De Portugees zou ongeveer 40 miljoen euro kosten.

Eduardo Camavinga

Ten slotte is er nog een van de grootste talenten die op de Europese velden rondloopt. De 17-jarige Eduardo Camavinga speelde dit seizoen al vaak mee met de eerste ploeg en heeft daarmee Real Madrid overtuigd. De Spaanse club had al een bod van 80 miljoen euro uitgebracht, maar Rennes weigerde dat. Zijn Franse club wil er alles aan doen om hem te houden, maar Camavinga zelf heeft zijn zinnen gezet op een transfer. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top