Robin en Wannes brengen muziek tot aan jouw voordeur

Muziek | De afgelopen maanden waren bijzonder intens en zwaar. Het coronavirus kostte het leven aan duizenden mensen en ook mentaal was en is het een zware periode. Ziekenhuispersoneel, zorgkundigen … heel wat mensen gingen in de frontlinie staan. Met de challenge #hoopdoetleven worden deze mensen op de Belgische Nationale Feestdag op 21 juli in de bloemetjes gezet. Proximus Pickx licht er speciaal voor jou enkele hartverwarmende exemplaren uit. Vandaag: Wannes Beernaert en Robin Jonckheere, twee zangers die kwetsbare jongeren trakteren op een voordeurconcert.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Naast de woonzorgcentra en de ziekenhuizen werden ook vooral kwetsbare jongeren in het hart getroffen door de gezondheidscrisis. Geen school, geen speelpleintjes en dus ook amper plezier voor degene die het kleinste verzetje net het hardst kunnen gebruiken. De 17-jarige muzikant Robin Jonckheere wou daar iets aan veranderen en lanceerde via Facebook een oproep om mensen die al te lang geïsoleerd waren te trakteren op een kleinschalig voordeurconcertje. Samen met jeugdopbouwwerker en muzikant Wannes Beernaert sloeg hij de handen in elkaar, met als resultaat een eigen cover van 'Oe ist?', het toepasselijke nummer van Brihang, waarmee ze rondtourden in Ieper.

Emotionele rollercoaster

De vraag 'hoe is het' wordt dagelijks honderden, zo niet duizenden keren gesteld, maar amper tot nooit wordt er echt naar het antwoord geluisterd of eerlijk op de vraag geantwoord. Met hun voordeurconcertjes wilden Wannes en Robin niet alleen de kwetsbare gezinnen even uit hun isolatie halen, maar ook peilen naar hoe ze de lockdown beleefden. Een emotionele rollercoaster, waarbij ook bij de twee muzikanten naar eigen zeggen regelmatig traantjes zijn gevloeid.

Een intense ervaring die de twee ook veel voldoening heeft geschonken, want ze zagen hoogstpersoonlijk hoe hun mini-optreden van 3,5 minuut kinderen opnieuw deden opfleuren. "Als je met muziek iets kan bijbrengen is dat fantastisch", aldus Wannes. Want hoe je het ook draait of keert, "wij hebben nu drie maanden in quarantaine gezeten, maar heel veel van de kinderen en jongeren die we gezien hebben, zitten dag in dag uit in quarantaine", schetst hij de situatie treffend. Dankzij Robins initiatief konden ze toch even van een verzetje gebruik maken.

Wil jij zelf ook deelnemen? Surf dan naar hoopdoetleven.be en vertel er het verhaal van een persoon die zich heeft ingezet in de strijd tegen het coronavirus. Deel jouw verhaal op de sociale media via de hashtag #hoopdoetleven en nodig anderen uit om hetzelfde te doen!

Lees ook:
Florence en Vanessa, ergotherapeuten in de frontlinie tegen het coronavirus
Proximus en Digital For Youth maken digitaal onderwijs beschikbaar voor iedereen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top