Play x Unite 2020: België eindigt laatste in zijn groep, maar is nog niet uitgeteld

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na twee moeilijke speeldagen eindigde België als laatste in groep B op het FIFA 20 Play x Unite-toernooi. Maar niet alles is verloren, de kwalificatie blijft mogelijk.

Na een eerste avond zonder overwinning waren Stefano Pinna en Geoffrey Meghoe vastbesloten om dinsdag de rug te rechten. Het doel was natuurlijk om een van de twee eerste plaatsen in de groep te bemachtigen, met de meest directe route richting grote finale als gevolg. Maar om dat te realiseren, hadden onze eDevils geen ruimte voor fouten. Na een 0 op 9 een dag eerder, was de drie terugwedstrijden tegen Italië, Zweden en Portugal als winnaar van het veld te stappen het meest ideale scenario.

België vs Italië

Onze spelers begonnen de tweede dag tegen de Squadra Azzura, die de dag voordien de heenwedstrijd hadden gewonnen met 1-3. Stefano ging eerst de strijd aan met Ercaccia_98. Na 45 minuten zonder doelpunt moest onze Belg reageren om zijn team op het juiste spoor te zetten. En die reactie kwam er in de persoon van Amuzu. Hij kreeg in minuut 68 een diepe bal toegespeeld en hij werkte klinisch af. Toen de voorsprong eenmaal op het bord stond, ging het wat gemakkelijker. 20 minuten later verdubbelde onze vertegenwoordiger de voorsprong, opnieuw scoorde Amuzu! Met een 2-0-overwinning waren de Belgen op de goede weg om hun eerste punten in deze competitie te pakken. Maar daarvoor moest Geoffrey zijn deel van het werk nog doen in de tweede wedstrijd. Tegen TactualStrange deed onze speler het essentiële, ondanks een 1-2-nederlaag. De totaalscore bleef positief voor de Belgen, die met 2-3 wonnen en hun eerste drie punten sprokkelden.

België vs Zweden

De weg stopte daar natuurlijk niet en hun tweede tegenstander was impressionant geweest in de eerste ontmoeting (1-4-nederlaag). Ook nu konden de Belgen geen vuist maken, de Zweedse spelers waren net zo sterk op Xbox als op PS4. Stefano, in moeilijkheden gedurende de hele wedstrijd, verloor met 0-2. Ook Geoffrey kon niet winnen, 1-2. De bittere 1-4-nederlaag zette België met zijn rug tegen de muur voor aanvang van de confrontatie met Portugal, de leider in de groep.

België vs Portugal

De uitdaging was groot en de moraal lag laag. Maar rekening houdend met de resultaten van de dag ervoor was de overwinning niet onmogelijk. De winst rustte op de schouders van Geoffrey, omdat zijn teamgenoot met 0-2 de boot inging. Helaas slaagde hij er niet in om te scoren en gingen hij en zijn tegenstander na een doelpuntenloze wedstrijd uit elkaar. Eindscore 0-2.

De wedstrijden uit de groepsfase kan je herbekijken op het YouTube-kanaal van Proximus eSports.

1ePortugal13 pt
2eZweden11 pt
3eItalië7 pt
4eBelgië3 pt

De twee Belgen hadden het gedurende de hele groepsfase moeilijk en eindigden als laatste met een totaal van drie punten. Gelukkig blijft kwalificatie dankzij het ingevoerde competitieformat een optie. Maar dat kan alleen als onze twee vertegenwoordigers lessen trekken uit deze eerste fase. Om de grote finale te bereiken, moeten ze eerst Italië verslaan vooraleer ze de verliezer van de wedstrijd tussen Portugal (1ste) en Zweden (2de) ontmoeten. Mochten ze in de halve finales winnen, dan hebben ze nog één laatste wedstrijd over waarvan alleen de winnaar het opneemt tegen de winnaar van groep A, Polen.

We spreken maandag 20 juli af voor de laatste strohalm van onze eDevils, die zal worden uitgezonden op het Twitch-kanaal van Proximus eSports en op Pickx.be. De opdracht zal zeker niet eenvoudig zijn gezien de recente prestaties, maar met FIFA 20 en onze twee vertegenwoordigers weet je maar nooit!

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top