Rust er een vloek op de cast van "Glee"?

Series | Nu het levenloze lichaam van "Glee"-actrice Naya Rivera maandag teruggevonden werd, heeft de showbizzwereld wereldwijd opnieuw de mond vol van 'de vloek van Glee'. Maar gaat het hier niet eerder om stom toeval in plaats van een "Fatal Destination"-achtige vloek? Een poging tot verklaring.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de loop van maandag bereikte ons het bericht dat het levenloze lichaam van Naya Rivera teruggevonden was in Lake Piru, een stuwmeer in Californië. De actrice, die de rol van Stana Lopez vertolkte in de populaire musicalserie "Glee", was daar op woensdag 8 juli naartoe getrokken met haar zoontje Josey. Om een nog onverklaarbare reden kwam Rivera tijdens het zwemmen in moeilijkheden, waarna ze ternauwernood nog haar zoontje in het bootje kon hijsen. Zelf diende ze het echter met haar leven te bekopen.

Een tragisch einde voor de 33-jarige actrice die er al een turbulent leven op had zitten, met onder meer een stormachtige relatie met rapper Big Sean en een arrestatie voor huiselijk geweld tegen de vader van haar zoontje, Ryan Dorsey.

Alsmaar uitbreidend lijstje

Rivera is het meest recente slachtoffer in wat velen beschouwen als een vloek die rust op de succesreeks die tussen 2009 en 2015 op de buis te zien was (en momenteel nog steeds te herbekijken valt op Netflix). Op de dag dat het lichaam van Rivera werd teruggevonden was het namelijk dag op dag zeven jaar geleden dat Cory Monteith (Finn Hudson in de serie) op 31-jarige leeftijd overleed aan een accidentele overdosis drank en drugs.

Op 30 januari 2018 werd dan weer het lichaam teruggevonden van Mark Salling. De 35-jarige acteur die Noah Puckerman vertolkt in "Glee", bekende begin 2018 schuld voor het bezit van kinderporno en stond een gevangenisstraf van vier tot zeven jaar te wachten. Nog voor het proces effectief van start kon gaan, beroofde Salling zich echter van het leven. Vorige maand kwam Lea Michele, de ster van de reeks, dan weer in opspraak omdat ze zichzelf onmogelijk zou gemaakt hebben op de opnameset. In het kader van de wereldwijde Black Lives Matters-protesten beschuldigde collega-castlid Samantha Ware haar van pesterijen, racistische uitlatingen en divagedrag. Als je al deze gevallen combineert, lijkt er inderdaad een vloek te rusten op de cast van de bekroonde tienerserie.

Gevallen staan los van elkaar

Maar indien we de gevallen als losstaande feiten beschouwen, merken we al snel dat er helemaal geen rode draad in te trekken valt. Zo gaat het bij Rivera om een fataal ongeluk dat iedereen zou kunnen overkomen. Monteith worstelde op zijn beurt al geruime tijd met een verslaving. Zo belandde hij bijvoorbeeld reeds op zijn 15de in een afkickkliniek. En bij Mark Salling lag dan weer een andere reden ten grondslag aan zijn overlijden.

Bovendien figureren in de serie over de McKinley High’s Glee Club in de loop van de zes seizoenen liefst 1000 verschillende acteurs en actrices, waardoor de kans dat er een aantal van hen sterven natuurlijk significant toeneemt. Jammer voor de fans van mystiek en samenzweringstheorieën, maar er is dus helemaal geen sprake van een “Final Destination”-achtig noodlot voor de volledige cast. Net zoals Steven Spielbergs film “Poltergeist” niet vervloekt was en er ook geen vloek rust op de Supermancape. Soms berust het noodlot nu eenmaal louter op toeval...

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht op het nummer 1813 of op zelfmoord1813.be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top