De zevende speeldag van de Belgian League op League of Legends (LoL) zorgde opnieuw voor heel wat afgebeten nagels. Team 7AM en Aethra zorgden voor verrassingen die de play-offs opnieuw wat interessanter zullen maken.

De groepsfase van de zomersplit loopt ten einde, maar de suprises blijven komen! Met de eerste misstappen van Sector One, de tweede plaats van Mechelen en de terugkeer van Aethra beloven de play-offs meer dan ooit felbetwist te worden.

De jonge organisatie Team 7AM, die vorige week in het klassement opklom dankzij zijn overwinning tegen de Brussels Guardians, kon deze week gouden zaken doen en een ticket voor de play-offs bemachtigen. Maar daarvoor moest het team winnen van het verrassende KVM op deze zevende speeldag. Ondanks een zeer goede start van de 7AM’s waren het de Mechelaars die uiteindelijk in de hoogste versnelling geraakten en na 27 minuten een einde maakten aan de confrontatie. Dankzij deze overwinning hebben Robba en zijn teamgenoten hun tweede plaats veiliggesteld en zullen ze in een goede positie aan de play-offs starten.

Sinds het succes tegen Sector One wordt van Aethra Esports verwacht dat het team op een keerpunt staat. Deze voorlaatste dag, met twee wedstrijden op het programma, was cruciaal voor hen. De weg richting play-offs begon met een wedstrijd tegen de Brussels Guardians (BG), die onderin het klassement vertoeven. In deze tweede wedstrijd van de avond kwam er geen verrassing uit de bus. Aethra pakte de overwinning en bezegelde het lot van de BG’s, die opnieuw de play-offs missen.

© Belgian League

Voor de derde wedstrijd waren de voorspellingen vooraf duidelijk. Niemand zag Team 7AM winnen van de regerende kampioen… En toch! Als er maandagavond een grote verrassing was, dan was dat zeker de uitslag van die wedstrijd. Het minste wat we kunnen zeggen is dat de strijd enorm spannend bleef tot minuut 31. Op dat moment kozen Yoni en zijn teamgenoten voor een aanval die S1’s verdediging tegen de grond werkte en een ongelooflijke 7AM-overwinning bezegelde. Het punt biedt het jonge team, dat niet meer onderschat mag worden, extra speelruimte aan in de strijd richting play-offs.

Aethra en Anderlecht stonden tegenover elkaar in het laatste duel van de avond. Opnieuw trof een team met zijn rug tegen de muur een van de organisaties in vorm aan het einde van de split. RSCA moest buigen voor Aethra, dat nu zeker is van deelname aan de play-offs. De ploeg keerde na een teleurstellende voorjaarssplit terug en zal veel troeven hebben voor de eindsprint.

Met Sector One, Mechelen en Aethra kennen we reeds de eerste drie teams die zich plaatsen voor de play-offs. Team 7AM ligt in goede positie om het vierde en laatste kwalificatieticket te bemachtigen. Of dat ook het geval is weten we volgende week. Dan nemen de 7AM’s het op tegen… Aethra Eports.

© Belgian League

© Team 7AM