Play x Unite 2020: moeilijke eerste speeldag voor onze eDevils

Door Proximus

Deel dit nieuws

De eerste groepsdag van het Play x Unite European-toernooi ging door op maandagavond. Stefano Pinna en Geoffrey Meghoe, onze twee vertegenwoordigers, kenden wat problemen, maar hebben deze dinsdagavond de kans om het goed te maken.

De zomer is aangebroken en de nieuwe FIFA-editie komt snel dichterbij. Dat zijn twee redenen die het aantal toernooien tijdens de twee maanden durende vakantie op het succesvolle voetbalspel sterk verminderen. Gelukkig hebben de fans de mogelijkheid om de Play x Unite-competitie te volgen, waarbij acht Europese landen met enkele spelers van wereldklasse betrokken zijn.

Onze twee Belgen kwamen terecht in groep B met Portugal, Italië en Zweden als tegenstanders. Hoewel de groep niet onhaalbaar leek, verliepen de heenwedstrijden helaas niet zoals gepland. Hoewel er nog geen gevaar is omdat de spelers een format voorgeschoteld krijgen waarin ze later hun heropstanding kunnen maken, zijn onze eDevils uit deze eerste fase gekomen zonder ook maar één enkel punt te sprokkelen.

België vs Portugal

Stefano en zijn Portugese tegenstander boden ons een spannende wedstrijd aan op de Playstation 4. Ondanks een gesloten duel met een uiteindelijke 1-1-score, vertoonden beide spelers een zeer goed niveau. In de tweede wedstrijd ging Geoffrey op dat elan door. Tot de 90e minuut stond er een gelijkspel op het scorebord. Helaas werden de laatste seconden hem fataal met een tweede doelpunt van Eusebio (1-2) en een uiteindelijke nederlaag door een totaalscore van 2-3.

België vs Zweden

Na de eerste tegenslag was het tijd voor een krachtmeting met de Zweedse spelers. Het was opnieuw Stefano die als eerste in actie kwam. Dominerend vanaf de eerste seconden won onze eDevil slechts met het kleinste verschil (1-0), een heel kleine voorsprong die Geoffrey moest verdedigen in zijn wedstrijd tegen de andere Zweed. Helaas voor België stortte onze vertegenwoordiger in het tweede duel helemaal in. Het 0-4-verlies zorgde opnieuw voor een algemene nederlaag: 1-4.

België vs Italië

In de laatste wedstrijd van de avond ontmoette België Italië. Het was de laatste kans om punten te halen in de eerste ronde van de groepsfase. Maar naar het voorbeeld van de eerste twee wedstrijden moest de ePro League-vertegenwoordiger van Zulte Waregem een nederlaag incasseren (1-3), nadat Stefano een billijk gelijkspel had afgeleverd.

Het Belgische team eindigde de eerste dag met een teleurstellende 0 op 9. Gelukkig blijft alles mogelijk met de terugwedstrijden die aanstaande dinsdag 14 juli plaatsvinden. Deze zullen het eindklassement van groep B bezegelen. De spelers hebben vervolgens een allerlaatste kans om de eerste kwalificatieplaats te veroveren dankzij een format met play-offs waarbij de vier teams volgens hun oorspronkelijke rangschikking betrokken zijn.

Juich onze eDevils vanavond toe. Hopelijk wordt de remontada ingezet. Uiteraard kan je de wedstrijden live volgen vanaf 18u op het Proximus eSports Twitch-kanaal en op Pickx.be.

Wil je de wedstrijden van het Play x Unite 2020-toernooi herbeleven? Ga dan naar onze YouTube-playlist!

© Royal Belgian FA

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top