Florence en Vanessa, ergotherapeuten in de frontlinie tegen het coronavirus

Films | De afgelopen maanden waren bijzonder intens en zwaar. Het coronavirus kostte het leven aan duizenden mensen en ook mentaal was en is het een zware periode. Ziekenhuispersoneel, zorgkundigen… heel wat mensen gingen in de frontlinie staan. Met de challenge #hoopdoetleven worden deze mensen op de Belgische Nationale Feestdag op 21 juli in de bloemetjes gezet. Proximus Pickx licht er speciaal voor jou enkele hartverwarmende exemplaren uit. Vandaag: twee ergotherapeuten in een woonzorgcentrum in het Waalse Theux.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als er een sector is die het zwaarst getroffen werd door de gezondheidscrisis dan is het wel die van de woonzorgcentra. Zorgkundigen, verpleegsters, ergotherapeuten ... stuk voor stuk hebben ze veeleisende weken achter de rug, met een opstapeling van rouwmomenten die even pijnlijk als ongebruikelijk was. "Het was een eindeloze nachtmerrie, waarin we verdronken in de tristesse", vertelt Florence Hansen, ergotherapeute in het Maison de Repos Sainte Joséphine in Theux, in de provincie Luik.

De lockdown viel ook de bewoners zwaar. Wekenlang opgesloten tussen vier muren, dienden ze een beroep te doen op hun moed en doorzettingsvermogen om de angst en het isolement te weerstaan. Om het dagelijkse leven enigzins op te fleuren en de moraal hoog te houden, hebben Florence en haar collega Vanessa een hele reeks activiteiten uit hun hoed getoverd: van de oprichting van een kleine lockdownkrant, over aperitiefjes en choreografieën tot dagelijkse telefoontjes met familieleden.

Ondanks moeilijkheden ook positieve signalen

Ondanks het vele menselijke leed en de drukke weken houden de twee jonge vrouwen ook positieve signalen over aan de afgelopen periode. Zo prijzen ze de solidariteit en vrijgevigheid van iedereen die hen heeft ondersteund, onderstrepen ze de moed en het doorzettingsvermogen van de bewoners ondanks de omstandigheden en verklaren ze dat de banden tussen de personeelsleden de afgelopen tijd serieus versterkt zijn.

Wil jij zelf ook deelnemen? Surf dan naar hoopdoetleven.be en vertel er het verhaal van een persoon die zich heeft ingezet in de strijd tegen het coronavirus. Deel jouw verhaal op de sociale media via de hashtag #hoopdoetleven en nodig anderen uit om hetzelfde te doen!

Lees ook:
Proximus en Digital For Youth maken digitaal onderwijs beschikbaar voor iedereen
Robin en Wannes, muzikanten die kwetsbare jongeren trakteren op een voordeurconcert


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top