3 iconische filmsongs die we bijna nooit te horen hadden gekregen

Muziek | Sommige soundtracks overvleugelen de film waarvoor ze oorspronkelijk geschreven waren, terwijl andere de uiteindelijke versie bijna niet eens haalden. Proximus Pickx schotelt jou drie iconische nummers voor die ternauwernood van de vergetelheid werden gered.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Show Yourself' (Frozen 2)

Bijna was er geen sprake van de emotionele climax in "Frozen 2", met een opbrengst van 1,45 miljard dollar (1,3 miljoen euro) de meest succesvolle animatiefilm ooit. In de nagelnieuwe behind the scenes-documentaire "Into the Unknown: Making Frozen 2" wordt besproken hoe het nummer van het vervolgverhaal rond Anna en Elsa acht maanden voor de release nog op het kapblok lag. De makers geraakten het namelijk niet eens over de betekenis en waar de song precies in de film zou passen. Uiteindelijk moest een uitgebreid Disneypanel beslissen en werd 'Show Yourself' weerhouden. Een goede call, want meer nog dan 'Into the Unknown', toonde het duet tussen Idina Menzel (Elsa) en Evan Rachel Wood (Elsa's moeder) zich een waardige opvolger van 'Let It Go'.

'My Heart Will Go On' (Titanic)

Bijna lag 'My Heart Will Go On' stof te vergaren in een obscuur filmarchief. Voor zijn filmklassieker "Titanic" wou James Cameron in eerste instantie namelijk enkel een instrumentele soundtrack. Componist van dienst James Horner wou echter te allen prijze een gezongen versie en kroop, achter de rug van Cameron, de studio in met zangeres Céline Dion. Het uiteindelijke resultaat beviel Cameron zo goed dat hij het prompt tot titelsong van de film maakte. Een die de succesvolle film nog net dat extra tikkeltje romantiek verschafte.

'Over the Rainbow' (The Wizard of Oz)

'Over the Rainbow' uit de filmklassieker "The Wizard of Oz" uit 1939 leverde actrice Judy Garland wereldfaam op. Maar het lied in de uiteindelijke filmversie krijgen, had heel wat voeten in de aarde. Louis B. Mayer, de grote baas van MGM, wou het namelijk achterwege laten omdat het de openingsscène te lang zou rekken en het tempo uit de film zou halen. Gelukkig konden componist Harold Arlen en filmproducent Arthur Freed hun baas overtuigen, met het gekende resultaat. 'Over the Rainbow' zou uitgroeien tot een iconische song over hoop in moeilijke situaties en speelde een belangrijke morele rol tijdens Wereldoorlog II. In de jaren nadien schoten de covers als paddenstoelen uit de grond. Denken we maar aan de beroemde medley van Israel Kamakawiwo'ole, die in de jaren 2000 wereldwijd scoorde met zijn ukelele-versie van 'Over the Rainbow/What a Wonderful World'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top