ShadooW en Zayror verliezen in kwartfinales grootste online FIFA-toernooi van België, HugoNeymar verovert de titel

Door Proximus

Deel dit nieuws

Misschien heb je al wel eens gehoord van Wallifornia, de Belgische technologiehub. In samenwerking met het festival Les Ardentes zette het centrum het grootste online FIFA-toernooi van België op. De competitie bracht enkele grote namen uit de Franstalige scene samen.

De Wallifornia Esport Competition duurde in zijn geheel bijna een maand, van 13 juni tot 11 juli. Het werd een intense maand voor meer dan 1.000 amateurspelers en profs.

De competitie werd opgesplitst in 4 verschillende toernooien. Via elk toernooi konden spelers zich kwalificeren voor de eindfase die op 11 juli werd gespeeld.

Na afloop van de kwalificatiefase kregen de spelers de kans om te vertrekken met een deel van de prijzenpot van €2.500, een grote beloning voor al het harde werk dat in de langdurende competitie werd verricht.

Helaas werd onze Belgische hoop snel de kop ingedrukt. In de kwartfinales werden ShadooW (voormalig Belgisch kampioen) en ZayroR (speler van STVV en netgenesports) op vergelijkbare wijze uitgeschakeld: 2-0.

© Wallifornia Esport Competition

Het vervolg van de competitie bleek echter nog steeds erg interessant om te volgen, onder andere dankzij het commentaar van Bruce Grannec en Brak2K, allebei professioneel commentator. Het spektakel bleef aanwezig tot in de finale, waarin HugoNeymar te sterk bleek voor zijn tegenstander (2-0) en met een cheque van €1.000 naar huis ging.

© Wallifornia Esport Competition

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top