Ante Rebic bij Milan: een seizoen van contrasten

Serie A | Met momenteel een zevende plaats in de Serie A lijkt AC Milan op weg naar Europees voetbal volgend jaar. Dat zag er bij de jaarwisseling nochtans helemaal anders uit, toen Milan niet eens in de top tien stond. Eén factor zorgde alvast sinds dit kalenderjaar voor de ommekeer: de prestaties van Ante Rebic.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Kroatische spits Rebic werd tijdens de vorige zomer door Milan aangetrokken. Het team bereikte daarvoor een overeenkomst met Eintracht Frankfurt, waarbij Milan hem tot 2021 leent van de Duitsers. Rebic had vorig seizoen samen met Luka Jovic en Sebastién Haller een groot aandeel in het succesvolle seizoen van Frankfurt, waarin de halve finale van de Europa League werd bereikt. Jovic vertrok richting Real Madrid, Haller ging naar West Ham United en ook Rebic trok dus de Frankfurt-deur achter zich dicht.

Maar van een geslaagde transfer was er allerminst sprake in de eerste seizoenshelft. De nieuwe Milan-coach Marco Giampaolo was niet tuk op de Kroaat. Toen Giampaolo al midden oktober moest opkrassen na slechte resultaten, kwam Stefano Pioli aan het roer te staan. Maar ook een nieuwe keusheer bracht niet meteen soelaas. In de eerste seizoenshelft kwam Rebic amper in zeven matchen wat aan de bak, met slechts één basisplaats.

Enkel Ronaldo productiever in 2020

Maar de ommekeer zou er komen bij het aanvatten van het nieuwe kalenderjaar. Wanneer Rebic op speeldag 20 mag invallen tegen Udinese, bezorgt hij met twee goals Milan de volle buit. Het waren meteen ook de eerste doelpunten van de Kroaat in het rood-zwarte tenue.

Sindsdien heeft Rebic het beest in zichzelf, zoals in zijn Frankfurt-periode, weer helemaal losgelaten. In de twaalf competitiewedstrijden daarop scoorde hij nog acht keer en deelde hij twee assists uit, waarmee hij bijna de helft van alle Milanese doelpunten in 2020 voor zijn rekening neemt. Enkel Cristiano Ronaldo bij Juventus is momenteel productiever in de Serie A dan Rebic.

De prestaties van Rebic leggen Milan alvast geen windeieren. Zijn hoogvorm, gecombineerd met het feit dat coach Pioli een passende formule heeft gevonden voor dit Milan, heeft ervoor gezorgd dat de Rossoneri van een plaats buiten de top tien zijn opgeklommen naar een zevende stek. Met twee punten achterstand op Napoli en vier op AS Roma heeft Milan zelfs nog een top vijf-eindnotering in het vizier.

Reünie met Jovic?

Houdt Milan minstens zijn zevende plaats vast, dan mag het zich volgend seizoen opmaken voor Europa League-voetbal. Dankzij de bekerzege van Napoli tegen Juventus schuift er een Europees ticket door naar de nummer zeven in de Serie A als Napoli zijn plek in het klassement weet te behouden.

Dat Rebic nu deel uitmaakt van het nieuwe Milan-project, mag duidelijk zijn. De club onderhandelt momenteel met Frankfurt om de deal al permanent te maken. Daarnaast heeft Milan zijn pijlen gericht op zijn ex-kompaan Luka Jovic, die moeilijk aan de bak komt bij Real Madrid. Bij Milan zitten de fans al te likkebaarden en dromen ze alvast van een reünie van het vroegere Frankfurt-koningskoppel.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top