Peter Pan in live-action, met Jude Law als Captain Hook

Het is geen nieuws dat Disney de smaak van de live-action remakes te pakken heeft. De voorbije jaren werden klassiekers als Aladdin, The Lion King en The Jungle Book al in een live-actionjasje gegoten. De volgende op de lijst? Peter Pan, met Jude Law als Captain Hook.

Her en der werd al gespeculeerd over welke Disneyklassiekers de volgende in de rij zouden zijn en sinds kort kunnen we met zekerheid zeggen dat Peter Pan daar deel van uitmaakt. De animatiefilm over de jongen uit Neverland die nooit wilde opgroeien, kwam uit in 1953. Het is een adaptatie van het gelijknamige boek van de Schotse schrijver J.M. Barrie, uit 1911.
 
Het verhaal van Peter Pan, Wendy, Captain Hook en Neverland werd, na het uitkomen van de originele animatiefilm, al meermaals vertaald naar het witte doek. Zo maakte Steven Spielberg in 1991 ‘Hook’, waarin we een volwassen Peter Pan, vertolkt door Robin Williams, zien die zijn kindertijd volledig achter zich gelaten heeft. In 2015 kwam ook regisseur Joe Wright naar buiten met een eigen versie. Het plot van ‘Pan’ speelt zich af voor het verhaal van de klassieke Disneyfilm. Beide adaptaties konden echter op maar weinig succes rekenen.

Jude Law

Disney heeft tot nu toe wel enorm veel succes geboekt met hun live-action remakes, waarbij 'The Lion King en Aladdin' zelfs miljarden opbrengen voor de studio. Volgens de studio is de reden voor dat succes "mensen iets geven dat ze herkennen, maar met een nieuwe extra 'touch'". De live-action remakes trekken ook een groter publiek aan dan de originele animatiefilms, die meestal voor kinderen bestemd waren. Nu kunnen ook volwassen cinemaliefhebbers hun hart ophalen en de verhalen uit hun kindertijd herontdekken.

Het nieuws dat Disney een remake gaat maken van het originele verhaal van Peter Pan, wordt door de fans dus met veel enthousiasme onthaald. De film zal in de grote zalen komen met de titel: ‘Peter Pan & Wendy’ en wordt geregisseerd door David Lowery. Lowery schreef het script zelf in samenwerking met Toby Halbrooks. Voor de rol van Captain Hook heeft Disney duidelijk zijn zinnen gezet op één bepaalde acteur: Jude Law. De veelzijdige Britse acteur speelde eerder al in ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ en ‘Captain Marvel’, en is nu volop in overleg met Disney. Als hij de deal sluit kruipt hij in de huid van de kapitein met een haak als hand, die Peter Pan het leven zuur maakt. Hij zal spelen naast Alexander Molony en Ever Anderson, die Peter en Wendy vertolken.

Top