Van Geneugden blij met komst Manning: "Veel expertise in ontwikkelen van jong talent"

Sport | Lommel SK heeft vrijdagmiddag de nieuwe hoofdcoach voorgesteld. De Limburgers kozen - in samenspraak met City Football Group - voor de 34-jarige Liam Manning. De Engelsman telt weinig ervaring als hoofdcoach, maar verdiende al wel zijn strepen in het opleiden van jeugdspelers (West Ham, New York City).

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij Lommel zijn ze dan ook tevreden met de aanstelling van een coach wiens visie ook binnen die van de clubfilosofie past. "Manning heeft veel expertise in het trainen en ontwikkelen van nieuw talent", stelt sportief directeur Ronny Van Geneugden op de officiële website van Lommel SK. "Dat past perfect in de langetermijnstrategie van de club. Hij heeft ook een goede staat van dienst met het implementeren van de voetbalstijl en -methodologie, wat voor ons van onschatbare waarde zal blijken."

Van Geneugden hoopt dan ook dat Manning via Lommel in de voetsporen zal kunnen treden van enkele andere CFG-coaches die stilaan aan de weg naar de top timmeren. "Er zijn al enkele voorbeelden van succesvolle carrières binnen CFG, zoals Patrick Vieira, Domenech Torrent en Nick Cushing. We hopen dat Liam dezelfde weg kan volgen en zijn stempel kan drukken op de implementatie van CFG's voetbalstijl."

Nu Manning voorgesteld is als nieuwe T1, hoopt de club ook snel werk te maken van de definitieve oefenkalender. Die was wat op het achterplan geschoven totdat er een hoofdcoach aangesteld werd.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top