One day, one goal: Robin van Persie scoort zijn 'mooiste goal ooit' voor Arsenal

Robin van Persie was een geniale voetballer die zijn beste periode bij Arsenal kende. In 2006 scoorde hij één van zijn mooiste doelpunten uit zijn carrière. Charlton was het slachtoffer. Een terugblik.

Op 30 september 2006 trekt Arsenal naar ‘The Valley’ om er Charlton partij te geven. The Gunners starten uiteraard als grote favoriet, maar hebben het niet makkelijk. Darren Bent brengt de thuisploeg op 1-0, maar voor de rust weet Robin van Persie de bordjes weer gelijk te hangen.

In de 49ste minuut zien de 26.770 aanwezige fans een magisch voetbalmoment. Emmanuel Eboué zet zich door op de rechterflank en zijn voorzet is niet bijster goed, maar Van Persie komt aangelopen en neemt de bal op onorthodoxe wijze op de slof en knalt hem met een volley keihard tegen de touwen: 1-2. Een absoluut wonderdoelpunt en één van zijn mooiste goals in zijn carrière.

Einde bij Feyenoord, Kompany vangt bot

Arsenal zou dat seizoen vierde eindigen in de Premier League. De Nederlandse aanvaller was nog jarenlang de grote publiekslieveling en paste met zijn sierlijke manier van voetballen helemaal bij Arsenal. Hij speelde er tot 2012, maar zijn prijzenkast geraakte niet erg gevuld: één FA Cup en één Community Shield. Er was ook een verloren Champions League-finale.

Daarom verkaste hij in 2012 voor 25 miljoen euro naar grote rivaal Manchester United, waar hij in drie seizoenen één titel en één Community Shield pakte. Nadien volgden nog drie jaar Fenerbahçe en hij sloot op zijn 35ste af bij zijn grote liefde Feyenoord. Opvallend: Vincent Kompany probeerde hem in september 2019 nog naar RSC Anderlecht te loodsen, maar Van Persie had enkele maanden na zijn voetbalpensioen geen trek in een terugkeer.

De ex-spits genoot even van het leven en de rust en keerde terug in de voetballerij. Van Persie, die met Nederland zilver en brons pakte op een WK, is sinds maart aan de slag als spitsentrainer van Feyenoord.

Fan van deze reeks? Herbeleef hoe Zlatan Ibrahimovic tovert tegen Bologna.

Premier League

Bekijk alles
Top