Niet te missen op tv (13 juli - 19 juli): 3 series die je moet zien

Series | Niet alleen #staycation deze zomer, maar ook het uitgelezen weer om deze straffe series en topreeksen te (her)bekijken.
 

Door MF

Deel dit nieuws

Deze alom geprezen programma’s zorgen voor een hittegolf op je netvlies.
 

Op zoek naar de waarheid  

Nieuw op Canvas vanaf dinsdag 14 juli is de mini-misdaadreeks ‘Fearless’ met Helen McCrory.
 
Dat de Britse Harry Potter-actrice de geknipte persoon is om een vrouw met ballen te spelen, bewees ze al als taaie tante Polly in de bekroonde dramaserie ‘Peaky Blinders’.

Ook in ‘Fearless’ laat de 51-jarige Britse actrice niet met zich sollen. Ze vertolkt mensrechtenadvocate Emma Banville, die probeert te bewijzen dat Kevin Russel al 14 jaar onterecht in de gevangenis zit voor de moord op een 15-jarig meisje in een school waar hij destijds opvoeder was.

De zaak doet heel wat stof opwaaien en dat komt voor Emma bovenop de stress van een ingewikkeld privéleven. Ze geeft namelijk ook onderdak aan een Syrische vluchtelinge en haar baby, bereidt zich samen met haar vriend Steve voor om een kind te adopteren en moet voor haar terminaal zieke vader zorgen. Een fraai staaltje van multitasken.

De thrillerserie werd geschreven door televisieproducent Patrick Harbinson, het brein achter ‘Homeland’, waarin McCrory’s man Damian Lewis enkele seizoenen meespeelde.

Bekijk ‘Fearless’ op dinsdag 14 juli om 20u20 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!
 

Überlebensstrategien  

Met een budget van 32 miljoen Duitse Mark (nu zo’n 32 miljoen euro) was ‘Das Boot’ destijds de duurste Duitse film ooit gemaakt.
 
Maar het geld was goed besteed: de beklemmende oorlogsthriller werd een kassucces, ontving zes Oscarnominaties en kreeg al snel de status van klassieker. Regisseur Wolfgang Petersen trok meteen naar Hollywood om blockbusters te gaan maken, zoals ‘Air Force One’ en ‘Troy’.

Twee jaar geleden leverde het in München gevestigde productiehuis Bavaria Fiction (eerder ook verantwoordelijk voor de film) een misschien wel even straffe tour de force af met het eerste seizoen van de gelijknamige vervolgreeks.

Zo’n succes smaakt vanzelfsprekend naar meer en dus werd twee jaar geleden, op Sinterklaas, met veel tromgeroffel een tweede seizoen aangekondigd dat vanaf donderdagavond 16 juli acht weken lang te zien is op NPO 2.

We pikken de draad van het verhaal op in december 1942. Als commandant van de U-822 krijgt Johannes von Reinhartz (Clemens Schick) een geheime missie die hem richting de Verenigde Staten voert, maar zijn twijfel aan de zin van de oorlog groeit.

Bekijk ‘Das Boot’ op donderdag 16 juli om 22u10 op NPO 2 of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!
 

Undercoverstrijd tegen terrorisme  

Vanaf zaterdag 18 juli weer in het zendschema van Canvas is ‘Informer’, een BBC-reeks over een jonge Brit van Pakistaanse afkomst die gedwongen wordt om informant te worden van een antiterrorisme-eenheid van de Londense politie.
 
Na een avondje uit met vrienden wordt Raza Shar (Nabhaan Rizwan) gearresteerd en gerekruteerd als informant voor de CTSU, de Britse antiterreurdienst. Inspecteur Gabe Waters (Paddy Considine) introduceert zijn nieuwe compagnon in de wereld van de informanten bij het onderzoek naar een terreurcel die een aanslag pleegde in Rotterdam en dat zou willen overdoen in Londen.

De druk op het team ligt hoog om snel in te grijpen. Intussen moet Gabe, die een aantal geheimen uit het verleden met zich meedraagt, samenwerken met zijn nieuwe ambitieuze partner Holly Morten (Bel Powley). Haar nieuwsgierigheid wordt stukje bij beetje een grotere bedreiging voor hem. Naarmate er steeds meer belangen op het spel staan, wordt het steeds gevaarlijker voor het drietal, hun families en hum relaties.

Bekijk ‘Informer’ op zaterdag 18 juli om 20u40 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!  
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top