De succesvolle web tv O’Gaming heeft zijn beroemde Underdogs-competitie afgesloten met een bijeenkomst van de beste Franse organisaties. De editie, waarbij heel wat Belgische spelers betrokken waren, werd gewonnen door Vitality.Bee.

Met een prijzenpot van €15.000 en de samenkomst van de beste spelers van Frankrijk heeft de Underdogs 2020, georganiseerd door O’Gaming, opnieuw naam gemaakt in de wereld van League of Legends (LoL). Aan het toernooi namen teams deel zoals LDLC OL, Solary, MCES en GamersOrigin, maar ook twee “academy”-teams van organisaties die actief zijn in het LEC (Europees kampioenschap op LoL), namelijk Vitality en Misfits. Dit bracht het totaal op 16 teams, verdeeld over vier groepen.

Net als in veel andere competities kregen alleen de twee eerste teams van elke groep een ticket voor de play-offs. De groepsfase werd reeds fataal voor twee van onze vertegenwoordigers. Noamane “Taour” Boukhari kreeg met “Tueurs” niet veel klaar in de groep van LDLC. Téo “Octomalus” Bertiau eindigde met BDS Esport als derde achter Vitality.Bee (1e) en MCES (2e), het team van onze derde Belg, Moopz.

© O’Gaming

Vervolgens gingen op 16 juni de kwartfinales van start, georganiseerd in een BO5.

Winst in de kwartfinales was er voor de grote “V” (3-1 vs GameWard), voor GamersOrigin (3-1 vs Solary), voor LDLC (3-0 vs TrainHard) en voor Misfits Premier. Die laatste schakelde MCES uit (3-1) en dus ook onze laatste Belg in het toernooi, Amaury “Moopz” Minguerche.

Terwijl de LDLC-spelers in de halve finales het zware geschut moesten bovenhalen om zich te ontdoen van Misfits (3-2), won Vitality een dag eerder eenvoudig van GamersOrigin (3-0).

Terwijl we in de grote finale een spannend duel hadden verwacht tussen LDLC en Vitality, viel er voor de regerende kampioen niet veel te beginnen tegen de “Bijen”. Het academic team van Vitality liet niets aan het toeval over en stuurde LDLC met een duidelijke 3-0-uitslag huiswaarts.

© O’Gaming