5 markante momenten uit het bewogen leven van Jessica Simpson

Muziek | Op vrijdag 10 juli viert zangeres en showbizzicoon Jessica Simpson haar 40ste verjaardag. Behalve in de muziek, waagde de Amerikaanse zich ook aan uitstapjes als actrice, schrijfster en modedesigner. Een terugblik op vijf sleutelmomenten die haar carrière en privéleven hebben bepaald.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beloftevolle zangeres

Bij een overzicht van de meest markante momenten uit haar carrière kan de release van Simpsons allereerste muziekalbum "Sweet Kisses" (1999) natuurlijk niet ontbreken. Op dat moment is ze nog maar 19 jaar oud en beslist ze zich volop toe te leggen op het opnemen van singles. Het is het startpunt van een lang muzikaal avontuur, dat zich vertaalt in veelvuldige optredens (onder meer in het legendarische Madison Square Garden) en een resem vervolgalbums: "In the Skin", "Do You Know" of "Irresistible". Daarnaast laat Simpson zich ook opmerken als actrice, zowel in successeries als op het witte doek.

Eigen kledinglijn

Als fashionista pur sang hoeft het niet te verwonderen dat Jessica Simpson in 2005 met haar eigen kledinglijn op de proppen komt. Tegenwoordig kan je er onder meer terecht voor schoenen, kleding en accessoires, allemaal in een stijl die Simpson eigen is. Een lucratief uitstapje in de modewereld, maar ook een intens menselijk avontuur want op de site van het merk "Jessica Simpson" deelt de zangeres dagelijks artikelen over haar familie (haar man en drie kinderen), modetips en dergelijke meer.

Kritiek van Vogue

Zonder enige twijfel een van de sterkste momenten in haar leven als vrouw. In 2007 beschuldigt Jessica Simpson het vrouwenmagazine Vogue van bodyshaming, wegens openlijke opmerkingen over haar diep uitgesneden décolleté tijdens het MET Gala.

Eigen gezinnetje

Na meerdere mislukte romances en een geannuleerd huwelijk ontmoet Jessica Simpson met Éric Johnson eindelijk de man van haar leven, waarmee ze in 2014 in het huwelijksbootje stapt. Uit dit huwelijk ontspruiten drie kinderen: Birdie, Maxwell en Ace. Vandaag zijn de twee tortelduifjes nog steeds gelukkig getrouwd en een toonbeeld van de perfecte liefde.

Haar nieuwe schrijfsel "Open Book"

Na uitstapjes in de film-, muziek- en modewereld kruipt Simpson ook in haar pen. Op 4 februari 2020 komt ze met haar boek "Open Book" op de proppen. In dit intieme schrijfsel vertrouwt ze de lezer haar meest persoonlijke gedachten toe en neemt ze geen blad voor de mond. Zo kaart ze onder meer seksueel misbruik aan, waarvan ze op een jonge leeftijd het slachtoffer werd. Letterlijk en figuurlijk een open boek waarin ze haar levensgang openbaart.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top