Primeur in de F1: dit weekend opnieuw racen in Oostenrijk

Sport | Net als afgelopen zondag 5 juli zal de tweede GP van het Formule 1-seizoen plaatsvinden op het circuit van het Oostenrijkse Spielberg, een primeur in de wereld van de koningsklasse onder de brullende bolides. Hebben de teams en rijders hun lessen getrokken uit de race van vorige week?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een recordaantal van 22 races sierde de F1-kalender van dit jaar, maar het coronavirus gooide roet in het eten. De eerste tien races werden geannuleerd, de kalender werd door organisator FIA hertekend. Oostenrijk, een van de eerste landen in Europa waar de coronamaatregelen werden versoepeld, mocht vorige week de spits afbijten. Speciaal en uniek aan dit seizoen is dat komend weekend de volgende race op hetzelfde circuit zal plaatsvinden.

Dit nieuwe gegeven kan wel als een voordeel uitdraaien voor de teams en rijders die vorige zondag niet te best presteerden. De bolides konden aangepakt worden op hun zwakke punten. Een tweede misstap kunnen sommige renstallen zich niet veroorloven.

Verstappen met het mes op de keel

Hoewel Lewis Hamilton jaagt op zijn zevende wereldtitel, toonde zijn kompaan Valtteri Bottas vorige week aan dat Hamilton niet de enige zal zijn die voor Mercedes een GP in stijl kan winnen. De Fin toonde zich een vurige minnaar van het Oostenrijkse circuit. Op geen enkel moment kon iemand hem bedreigen voor de dagzege. Ook niet ploegmaat Hamilton, die wel op een tweede plaats eindigde maar door een tijdstraf terugzakte naar plek vier.

Andere grote verliezer afgelopen zondag was Max Verstappen. Na amper elf rondjes moest de Nederlander van Red Bull opgeven wegens elektronische problemen. Verstappen reed op dat moment op de tweede plaats. De renstal van Red Bull werd overigens op hun circuit (de GP van Spielberg vindt plaats op de Red Bull Ring, red.) niet gespaard van pech. Na een aanrijding tussen Hamilton en Alexander Albon, hun tweede rijder, moest die laatste evenzeer noodgedwongen opgeven.

Bij Ferrari zijn ze dit seizoen razend ambitieus met hun nieuwe ster in wording Charles Leclerc. De Monegask eindigde keurig op plek twee. Hun tweede rijder, Sebastian Vettel, moest vrede nemen met een tiende plek. De renstal die echter het meeste opviel na Mercedes, was McLaren. De jonge Lando Norris profiteerde van de fouten van andere rijders om zo een derde plaats te claimen vorige week. Carlos Sainz Jr. nestelde zich nog netjes in de top vijf.

Regen als gamechanger?

Terwijl het vorig weekend lekker droog bleef op het circuit van Spielberg, ziet het er naar uit dat we komende zondag 12 juli een ander beeld zullen krijgen. De weersvoorspellingen zeggen namelijk dat er regen kan vallen in Oostenrijk. Dat zal ongetwijfeld voor een andere race zorgen.

Wil je de tweede race van het F1-seizoen live volgen? Stem dan zondag vanaf 15u05 af op La Deux.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top