Nog steeds even spannend als altijd had de zomersplit van het Belgische League of Legends-kampioenschap nogmaals enkele leuke verrassingen voor ons in petto. Opnieuw strijden de teams nek aan nek voor een play-offticket.

Team 7AM en Brussels Guardians (BG) hadden tijdens de eerste bijeenkomst van de avond (er werd wat met de affiches geschoven) de gelegenheid om zichzelf weer in de race richting play-offs te gooien. Met vooraf een gelijk aantal punten was de overwinning cruciaal, en in het bijzonder voor BG dat wraak wilde nemen voor het verloren duel in week 2. Het waren echter de 7AM’s die veel realistischer bleken te zijn door te profiteren van de fouten van hun tegenstanders. De teleurstelling was groot bij het Brusselse team, dat ondanks de bemoedigende progressie in de laatste wedstrijden in gevaar kon komen bij een nieuwe nederlaag tegen Anderlecht laat op de avond. Wordt vervolgd…

Vervolgens vond het duel tussen de top twee in het klassement plaats. Na zijn allereerste nederlaag van vorige week ontmoette Sector One de verrassende Mechelaars, die zich op een mooie tweede plaats hadden gevestigd. Toch wilde KVM graag laten zien dat ook zij de regerende kampioenen van de wijs konden brengen. Het duel werd een uitputtingsslag met weinig spektakel. Er waren slechts negen kills in een tijdspanne van enkele minuten. Ondanks een overtuigende start van de confrontatie met enkele doortastende S1’s, bleek het vervolg veel lastiger. Men begon zich na een tijd zelfs af te vragen wanneer de Nexus vernietigd zou worden. De Foxes moesten uiteindelijk wachten tot minuut 37 om het felbegeerde punt in de wacht te slepen.

© Belgian League

In de derde wedstrijd van de zesde speeldag stonden de RSCA-spelers tegenover hun oude organisatie voor een beslissend duel. Anderlecht had al enkele weken moeite, maar de Guardians konden het zich niet veroorloven om na de nederlaag eerder op de avond een tweede wedstrijd te verliezen. Maar even onvoorspelbaar als altijd waren het uiteindelijk de Anderlecht-spelers die na een explosieve en geëngageerde wedstrijd van bijna 40 minuten als winnaars uit de strijd kwamen. Ondanks dit logische en verdiende succes ziet de missie er nog steeds ingewikkeld uit voor de mannen van kapitein Taz. Om zich te kwalificeren, zullen ze zeker een van hun laatste twee wedstrijden moeten winnen, of dat nu tegen Aethra is of tegen… Sector One. Voor de Guardians ziet het er nog moeilijker uit na een week waarin ze ten minste één punt hadden moeten verzamelen. Er rest BG geen andere keuze dan te winnen tegen Aethra en Mechelen om de kansen op play-offs te maximaliseren.

Twee teams in goede vorm sloten de speeldag af en streden tegen elkaar om hun positie bij de eerste vier te consolideren. Terwijl Mechelen net uit een nederlaag kwam, kon Aethra voortbouwen op zijn briljante prestatie van vorige week tegen de leider. Beide teams boden ons een heel mooi spektakel en een confrontatie aan die spannend bleef tot de laatste seconde. Terwijl zijn tegenstander de draak probeerde te pakken, nam KVM de beslissing om de basis aan te vallen. Die beslissing bleek doorslaggevend want de wedstrijd kantelde definitief in het voordeel van KVM!

Met deze nieuwe nederlaag is Aethra er nooit in geslaagd om tegen de Mechelaars (0-4) te winnen en blijft het team binnen het bereik van zijn rechtstreekse concurrenten in het klassement. De Mechelse spelers van hun kant consolideren hun tweede plaats en nemen een goede optie op de play-offs.

© Belgian League

© Brussels Guardians