OHL hinkt op twee gedachten na Algemene Vergadering Pro League

Sport | Zoals algemeen verwacht werd, besliste de leden van de Pro League om het competitieformat van 1A niet te wijzigen. Dat heeft vooral directe gevolgen voor Beerschot, OH Leuven en Waasland-Beveren. De Leuvenaars reageerden even later via een perscommuniqué op de officiële website.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Het voorstel om de hoogste voetbalklasse uit te breiden naar 18 clubs behaalde niet de nodige meerderheid. OH Leuven stelde steeds dat het de promotie op het veld wilde afdwingen en blijft hierbij. Dat de hele situatie de club in een ontzettend lastig parket bracht, is iets dat niemand zal ontkennen."

Toch hinkt de club nog steeds op twee gedachten, want bij het BAS loopt de zaak van Waasland-Beveren nog. Daar wordt weldra ook een uitspraak in verwacht. "We wachten op de uitspraak van het BAS in de zaak die Waasland-Beveren aanspande. Deze club vecht de degradatie aan die werd opgelegd na de Algemene Vergadering van de Pro League van 15 mei. OH Leuven was samen met Beerschot tussenkomende partij en werd door het BAS gehoord in deze zaak."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top