One day, one goal: Ibrahimovic tovert tot eigen verbazing tegen Bologna

Zlatan Ibrahimovic begint stilaan een vaste klant te worden in onze rubriek One day, one goal. De Zweed maakte doorheen zijn carrière al tal van pareltjes. Vandaag staan we stil bij het weergaloze doelpunt dat hij in oktober 2008 maakte tegen Bologna in het shirt van Inter.

Terug in 2008 zwaaide Internazionale de plak in Italië. De blauw-zwarte formatie uit Milaan was de huidige kampioen en wist de scudetto drie keer na elkaar te winnen. Dat deed Inter onder de vleugels van Roberto Mancini. De Italiaanse keusheer werd verkozen tot beste trainer van het jaar, maar werd ondanks een derde titel op een rij aan de kant geschoven voor José Mourinho.

Na een goeie start met een 10 op 12 trekt Inter naar stadsrivaal AC Milaan op speeldag 5. De onderlinge confrontatie wordt echter met 1-0 verloren. De week erop hebben de troepen van Mourinho dus wat goed te maken. In het eigen Giuseppe Meazza komt Bologna over de vloer.

Ibracadabra tovert erop los

Kampioen Inter zou de drie punten thuis houden tegen Bologna. Met vooral dank aan Zlatan Ibrahimovic. Iets voor het halfuur gaat Adriano aan de haal op de linkerflank. Hij brengt de bal voor, recht in het bereik van Ibrahimovic. De Zweedse spits staat echter met zijn rug naar de goal. Toch weet Ibracadabra zijn toverstokje boven te halen, door ineens uit de lucht met zijn rechterhak en een karatebeweging de bal hoog in het doel van de verbijsterde Bologna-keeper Francesco Antonioli te verwerken. Zelfs de Zweedse spits geloofde eerst niet dat hem deze goal gelukt was.

Alles wat daarna kwam in de partij, verbleekte bij de wondergoal van Ibrahimovic. Adriano zelf maakte de 2-0 vanop de stip. Vangelis Moras lukte de aansluitingstreffer, maar verder kwam Bologna niet meer.

Topschutter

Ook dat jaar is er in de Serie A geen houden aan Internazionale en Ibrahimovic. De Zweed kroont zich voor het eerst tot topschutter in de Italiaanse topcompetitie met 25 goals. Zo heeft Ibrahimovic een duidelijk aandeel in de vierde titel op een rij voor de Nerrazurri.

Maar het boerenjaar zou er pas echt een jaar later komen voor Inter. In het seizoen 2009-2010 pake Inter met Mourinho de treble. Het team kroont zich opnieuw tot kampioen, weet de beker te winnen en zou tot slot ook de eindzege in de Champions League pakken. Mourinho beseft dat zo’n prestatie opnieuw evenaren een mission impossible zou worden en kiest eieren voor zijn geld. The Special One trekt de deur bij Inter achter zich dicht en verkast naar Real Madrid.

Ibrahimovic van zijn kant heeft dan al het blauw en zwart van Inter ingeruild voor het rood en blauw van FC Barcelona. Van een goed huwelijk zou er echter nooit sprake zijn, waarna AC Milan een reddingsboei gooit voor de Zweed. En Inter? Zij wonnen in 2011 nog de Coppa Italia, voorlopig de laatste prijs die ze bij de Nerazurri in de prijzenkast mochten steken.

Fan van deze reeks One day, one goal? Lees dan ook het verhaal van het lobje van Frank Lampard tegen FC Barcelona.

Serie A

Bekijk alles
Top