De opmerkelijkste rollen die Megan Fox al vertolkt heeft

Series | Donderdagavond 9 juli serveert zender Q2 de film Transformers. Deze film, waarin buitenaardse robots een belangrijke rol vertolken, zou de filmdoorbraak betekenen van Megan Fox. Als sekssymbool scoorde ze snel heel wat modellenwerk, maar ook in de film- en televisiewereld is ze niet onbekend. Een kort overzicht van haar voornaamste rollen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mikaela in Transformers

Beginnen doen we dus met Transformers, de film die je vanavond kan bekijken dankzij Q2. In de prent van regisseur Michael Bay koopt het hoofdpersonage Sam (gespeeld door Shia LaBeouf) zijn eerste wagen, maar komt snel tot de ontdekking dat zijn vierwieler een Autobot is. Deze buitenaardse robots zijn in een intergalactische strijd verwikkeld met de kwaadaardige Decepticons. Een strijd op aarde met het mensenras valt niet meer uit te sluiten.

In Transformers speelt Fox de rol van Mikaela, de vriendin van Sam. Ze strikte hiermee haar eerste grote filmrol. Die verkreeg ze dankzij regisseur Bay. Die liet Fox op 15-jarige leeftijd figureren in Bad Boys II. Fox zou nog in de vervolgfilm Revenge of the Fallen meespelen, maar in Dark of the Moon, Age of Extinction en The Last Knight is ze niet meer te zien na openlijke kritiek aan het adres van regisseur Bay. 

Kijk donderdagavond 9 juli naar Transformers vanaf 20u35 op Q2.

Jennifer in Jennifer’s Body

Die opmerkingen aan Bay zorgden ervoor dat het voor Fox niet altijd meer evident bleek om een filmrol te verkrijgen. In hetzelfde jaar als de tweede Transformers-film strikt ze wel nog een opmerkelijke hoofdrol in Jennifer’s Body. Daarin vertolkt ze de rol van een mannenverslindster op de middelbare school. Heel wat van haar prooien sterven echter, waardoor haar beste vriendin Needy ontdekt dat ze duivels is. Voor deze rol werd Fox genomineerd als “Slechtste Actrice” bij de Razzie Awards.

April in Teenage Mutant Ninja Turtles

Doorheen de jaren wist Fox nog wel aan de bak te komen als actrice, maar echter in minder bekende films. Twee uitschieters zijn The Dictator uit 2012, de komedie van Sasha Baron Cohen waarin Fox haarzelf speelt, en Teenage Mutant Ninja Turtles uit 2014. Daarin speelt ze de journaliste April, die de strijd tussen de Ninja Turtles en de boosaardige Foot Clan ontdekt. Fox werd opnieuw genomineerd voor de Razzies en won daadwerkelijk een beeldje voor haar acteerprestaties hier. Bedenkelijk of niet, met Out of the Shadows kwam er twee jaar later een vervolgfilm uit waar Fox opnieuw in de huid van April kroop.

Reagan in New Girl

Tot slot wist Fox ook enkele rollen te strikken in televisieseries. Denken we maar aan de rol van Prudence in Two and a Half Men of die van Candace in Boss Girl. In 2016 duikt ze echter op in New Girl, waar ze als de bevallige Reagan twee seizoenen zal acteren als tijdelijke huisgenoot in de loft en als vriendin van hoofdpersonage Nick. Aan het einde van seizoen zes stopt hun relatie echter en verdwijnt Reagan met de noorderzon.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top